Здраве

6 впечатляващи ползи от меда за отслабване

08:05, March 12, 2021 | От New Me

                6 впечатляващи ползи от меда за отслабване

Освен всички други полезни свойства, които има...

Ако се опитвате да отслабнете, медът може да бъде много полезен, но преди да обсъдим ползите от меда при отслабване, трябва да се справим с някои от тревогите, които хората често имат по отношение на този чудесен продукт.

Много хора питат: не е ли медът захар? Не допринася ли за увеличаване на теглото? Няма ли калориите в меда да обрекат усилията за отслабване?

Медът съдържа захар. Въпреки това, за разлика от рафинираната захар, медът съдържа и полезни витамини и минерали. Рафинираната трапезна захар, която хората често използват за подслаждане на храната и напитките си, се счита за източник на „празни калории“, което означава, че няма полза от приемането й.

Обикновено за усвояване на захар, витамини и минерали, съхранявани в организма, се използват много важни хранителни вещества. Тези хранителни вещества са от съществено значение за разтварянето на мазнини и холестерол, така че поглъщането на чиста захар е някак безсмислено. Следователно, когато ядете твърде много захар, сте склонни да наддавате на тегло не само заради калориите, но и от последвалата липса на витамини и минерали. Медът балансира този ефект, тъй като е добър източник на хранителни вещества, които помагат на хората в усилията им за отслабване, ако се консумират в ограничени количества.

Това най-честите ползи от меда във връзка със загубата на тегло:

Мед и топла вода
Смята се, че медът има способността да мобилизира съхраняваните мазнини. Когато тази мазнина се изгори, за да осигури енергия за ежедневните ви дейности, ще видите постепенно намаляване на теглото ви и облекчение от проблемите със затлъстяването.

Доказано е също, че медът повишава положително нивата на HDL или добрия холестерол в организма, а също така намалява сърдечно-съдовото напрежение. Изследванията сочат, че пиенето на мед - около една чаена лъжичка, смесен в 150 мл хладка вода, може да стимулира този полезен процес.

Сок от мед и лимон
Медът може да помогне при отслабване, когато се консумира с хладка вода и лимонов сок (пресен сок без захар или сол). Много хора пият тази формула в началото на деня си като начин за стимулиране на отслабването. Медът е пълен с 26 аминокиселини и редица ценни витамини и минерали, споменати по-горе, много от които са от полза за метаболизма. Чрез регулиране на метаболизма храната се усвоява и използва правилно, мазнините се превръщат в използваема енергия. Комбинирайки силите за отслабване на лимоновия сок с стимулиращия метаболизма ефект на меда, този еликсир, ако се пие веднъж на ден, може да ви даде атрактивни резултати.

Мед и канела
Друга популярна рецепта съчетава канелата с мед и топла вода. Изследвания сочат, че употребата на канела е полезна за отслабване. Смесете една чаена лъжичка канела на прах с една супена лъжица мед и една чаша  хладка вода. Разбъркайте старателно тези съставки и пийте на празен стомах.

Доказано е също, че канелата има регулиращ ефект върху нивата на кръвната захар и метаболизма на глюкозата. Високите нива на кръвна захар могат да доведат до повишено съхранение на мазнини в организма, така че канелата има положително влияние върху този аспект на отслабването. В комбинация със силата на метаболизма на меда тази смес може да бъде мощен тласък за вашите усилия за отслабване.

Диета за хибернация
С всички нови диети, които се появяват всяка година, е трудно да се знае коя от тях ще бъде от полза за вашето тяло и усилията ви за отслабване. Един от аспектите на диетата за хибернация е консумирането на лъжица мед преди лягане. Докато спите, медът ще продължи да стимулира чернодробната функция и облекчава редица стресови хормони, които са в системата ви. 

Подобрява храносмилането
Медът подобрява храносмилането ви, което може да помогне за намаляване на статичното тегло в храносмилателната ви система. Следователно, медът може да се консумира след вечеря с разстояние от 45 минути до 1 час, особено след обилно хранене.

Imasmi web loading