7 феноменални филма с Антъни Хопкинс, които да гледате отново

The Elephant Man (1980) Poster

The Elephant Man (1980) Poster

Автор: New Me

04 Декември 2018

Един от любимите ни актьори на всички времена е великият сър Антъни Хопкинс. Решихме да ви припомним някои от най-добрите му филми, които вероятно отдавна не сте гледали, но ще ви е повече от приятно да си ги пуснете отново.

Редът им е произволен, личният фаворит на всеки вероятно ще е различен....

"Мълчанието на агнетата" (1991)

Безумно добър филм, в който сър Антъни Хопкинс прави една от най-емблематичните си роли, да не кажем - най-голямата. Превъплъщението му е феноменално, а актьорският състав прави филма истински шедьовър за 90-те, а и не само. Макар и малко страшен, ще ви грабне от самото начало и ще ви държи в напрежение до края.

"Легенди за страстта" (1994)

Любим филм за мнозина. Наситен със сложни взаимоотношения и повече от драматични обрати. Тежките вътрешни битки, през които минава един баща, и обръщането само в един миг на любовта в семейството в омраза. Филм, който определено остава в историята, включително и заради ролята, която прави Хопкинс. Ако не сте гледали отдавна тази класика от 90-те години на миналия век, сега е моментът да си я припомните. 

"Човекът-слон" (1980)

Едно абсолютно бижу, вероятно позабравено с годините. Ако очаквате наивен сюжет и посредствено изиграни роли, тук няма да ги намерите. Напротив, този филм ще отключи силни емоции и ще ви накара да се замислите за някои предразсъдъци, вероятно по-силно изразени във времето, в което живеем. Не всеки път грозната обвивка крие изрод отвътре и невинаги красивата "опаковка" идва с красива душа. Гледайте филма и няма да съжалявате...

"Пропукване" (2007)

Изключителен избор на актьори - Райън Гослинг и Антъни Хопкинс правят един запомнящ се тандем, а филмът заслужено остава един от най-добрите в кариерите и на двамата. И макар тук загадка за това кой е убиецът да няма, филмът ще ви държи в напрежение до самия край и ще ви изуми с невероятния обрат на финала. 

"Остатъкът от деня" (1993)

Невероятно въздействащ и отличаващ се филм. Действието се развива в имение през първата половина на миналия век, с персонажи, изтъкани от предразсъдъци, желание и страдания. Съдбата на всеки в тази йерархична структура докосва и вълнува особено силно. Филмът е с цели 8 номинации за Оскар, включително и най-добър филм - определено си струва да си го припомните.

"Лъвът през зимата" (1968)

Обичате ли стари класики и актьорите от "едно време"? Ако да, значи най-вероятно сте гледали този шедьовър и сте се влюбили в невероятния актьорски състав. Ако пък случайно сте го пропуснали, сега е моментът да поправите тази грешка. Ще останете очаровани от това как е пресъздадена една доста далечна вече епоха, какви са били копнежите, амбициите и заговорите за наследяването на трона. "Лъвът през зимата" е един от феноменалните филми с участието на Антъни Хопкинс, който е задължително да се гледа поне веднъж...

"Никсън" (1995)

Тази неповторима биографична драма проследява съдбата и историята на един от най-оспорваните като личност американски президент. Филмът пресъздава събития от детството на Никсън, пътя му към президентския пост, скандалната афера, довела до оставката му. И всичко това - изиграно от сър Антъни Хопкинс. Със сигурност не е филм, който да пропуснете.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща