Книги и филми

7 филма с Джо Пеши, които всеки трябва да гледа

09:56, February 09, 2021 | От New Me

                7 филма с Джо Пеши, които всеки трябва да гледа

Изключителен актьор, който ще преоткриете с тези ленти

Разяреният бик (1980)

Ще се потопите в живота на легендарния боксьор Джейк Ламота. Желязната му воля и гневът му ще го превърнат в един от най-добрите на ринга, но точно те ще съсипят и живота му извън спорта. Неслучайно Робърт де Ниро получава Оскар за феноменалната си роля в тази лента, a Джо Пеши е номиниран за престижната статуетка за поддържаща мъжка роля.

Добри момчета (1990)

Един изключителен филм на Скорсезе, който проследява живота на семейства, обвързани с мафиотските среди. За мръсната работа и опита все пак да следват някакви морални ценности и кодекс - в ролите влизат, освен Пеши, големите Робърт де Ниро и Рей Лиота. А Пеши печели и единствения си Оскар - за поддържаща роля в "Добри момчета".

Имало едно време в Америка (1984)

Зад тази класика стои геният на Серджо Леоне, а музиката е написана не от друг, а от големия Енио Мориконе. Като добавим и актьорски състав като Пеши, Робърт де Ниро, Дженифър Конъли и др., както и напрегнатата история за гангстери в Ню Йорк, успехът на филма е просто гарантиран. Лентата е отличена с няколко награди, включително БАФТА за най-добра филмова музика и определено можем да разберем защо.

Ирландецът (2019)

Този сравнително скорошен филм ще ви върне спомена за добрите стари времена на киното с незабравимите филми като "Добри момчета" и "Кръстникът". Даже получи цели 10 номинации за Оскар, но не спечели нито една статуетка. Пеши отново беше номиниран в категорията "Най-добра поддържаща мъжка роля. Въпреки всичко ще ви е повече от приятно да видите тандема Ал Пачино, Робърт де Ниро и Джо Пеши в действие, под умелата режисура на Скорсезе.

Сам вкъщи (1990/1992)

Вероятно огромната част от зрителите се сещат първо за култовата му роля в първите две части на "Сам вкъщи", когато чуят за Джо Пеши. И не е изненада, че се справя блестящо в подобен комедиен образ, защото поначало е комик. И все пак за добър актьор от неговия ранг не представлява никаква трудност да изиграе и едни от най-драматичните образи в киното. Най-вероятно сте гледали съвсем скоро точно тези негови филми. Както и всяка година по Коледа...

Казино (1995)

Още една класика, в която ще имате шанса да се насладите на играта на Робърт де Ниро, Джо Пеши и този път, за разнообразие - Шарън Стоун. Режисьор отново е Скорсезе, а темата за подземния свят е неизменна и въпреки това - повече от вълнуваща. Хазартна империя, алчност, удари под кръста, бързо забогатяване и бързо живеене - неща, които ще ви се сторят повече от актуални днес.

Братовчед ми Вини (1992)

Още една страхотна и забавна роля, в която да се насладите на Джо Пеши. Когато двама приятели са арестувани по погрешка и им е повдигнато обвинение за убийство, единствената им надежда да се измъкнат се оказва братовчедът на единия, който е адвокат. В ролята на техен защитник се явява Джо Пеши, който обаче - за много лош късмет, стъпва за първи път в съдебна зала и ще се изправи пред първото си дело. А ситуацията започва да става все по-отчайваща за двамата обвиняеми, особено когато се намесва и приятелката на адвоката им ( в ролята - Мариса Томей, която печели Оскар за най-добра поддържаща женска роля).

Imasmi web loading