Секс и любов

7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

13:03, March 06, 2018 | От New Me

                7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

А не трябва...

Едва ли има човек, който да не е допускал грешки в отношенията си с партньора. И все пак, понякога даже не осъзнаваме, че отиваме твърде далеч и застрашаваме връзката с поведението си. 

Ето какво трябва да се стремим да избягваме, доколкото можем, в отношенията си.

Прекалената ревност

Да, понякога е добре да има доза здравословна ревност, но какво става, когато се премине границата? Обикновено се стига до ужасна мнителност, постоянни въпроси, обяснения, скандали, ровене в чуждия телефон или профил в социалната мрежа. Спрете се, ако правите всичко това, защото тровите и себе си, и човека до вас, и цялата ви връзка.

Вижте още: Има нещо, което би избрала пред секс...

Твърде високите изисквания

Вероятно всеки има в съзнанието си представа как трябва да изглежда, да се държи и какъв да бъде човекът до него. И все пак хората не могат да се променят, за да отговорят на твърде високите ни и недостижими представи. Човекът до нас сам трябва да избере да промени нещо в себе си, а ако виждате, че има желание да се променя заради вас, не прекалявайте с изискванията си.

Вижте още: 7 откачени признака, че сте влюбени

Борба за надмощие

Връзката не е бойно поле. Не трябва да се търси надмощие над другия и да се демонстрира някакво криворазбрано доминиране. Трябва да правите взаимни компромиси, а не да се налагате постоянно един над друг.

Изцяло зависими

Не бива да допускате грешката да станете напълно зависими от другия. Без значение дали е емоционално, финансово или по друг начин. Разбира се, трябва да можете да разчитате на партньора си, когато вие не можете да се справите с нещо, но не и да не предприемате дори елементарни неща без неговата помощ или одобрение.

Кои са трите най-готини жени за брак?

Скандалите

Ежедневието наистина е изнервящо и трудно, но най-лошото, което можем да направим, а и нерядко го правим, е да си изкараме събраните негативни емоции върху любимия човек. Защото той ни обича и ще прояви разбиране. Но за никой не е приятно да живее в постоянни скандали и караници. Избягвайте ги, освен ако наистина не се е случило нещо сериозно.

Вижте още: Чертите, които ви правят неотразими

Приемате другия за даденост

В началото на всяка връзка има много страст, емоции, доста повече се стараем в отношенията си и полагаме усилия другият да се чувства добре с нас. А какво се обърква после? Неминуемо идва момент, в който вече започваме да приемаме партньора за даденост. Но това не трябва да е така и ако не полагаме достатъчно грижи за отношенията си, любовта просто ще си отиде.

Неуважението

Едно от най-важните неща във всяка връзка - ако няма взаимно уважение между партньорите, няма смисъл да се задържате дори в неангажираща връзка, а какво остава за по-сериозните отношения. Пазете достойнството на партньора си и дръжте той да прави същото. Ако някой от двамата допусне да проявява редовно неуважение към другия, то считайте, че връзката ви е съсипана.

Вижте още:

ТЕСТ: Избери си аромат и разбери каква си

Каква половинка си според зодията?

10 книги, които трябва да прочетете поне веднъж

Imasmi web loading