Красота

7 начина да станем по-красиви, докато спим

12:50, June 20, 2017 | От New Me

                7 начина да станем по-красиви, докато спим

Докато спим, това е времето, в което тялото ни си почива, възстановява се, не е изложено на толкова много вредни въздействия, както когато сме навън. Но и още нещо - това е времето, в което можем да се разкрасим много ефикасно.

Докато спим, това е времето, в което тялото ни си почива, възстановява се, не е изложено на толкова много вредни въздействия, както когато сме навън. Но и още нещо - това е времето, в което можем да се разкрасим много ефикасно.

За целта ще ви покажем 7 начина, с които да подмладите тялото си и да се чувствате по-добре в кожата си.

Маска с алое вера

Маската за лице с алое вера изравнява тена, премахва петната по кожата и забавя стареенето и появата на бръчки. Нанасяйте маската два пъти седмично преди лягане. Оставете я да действа половин час, а след това отмийте с хладка вода. Докато спите и не сте изложени толкова агресивно на стрес и замърсяване, ефектът от маската ще е много по-голям.

Витамин Е под очите

Кожата под очите е по-тънка, суха и много по-предразположена към появата на бръчки. За да я предпазите по-добре, намажете я с витамин Е преди лягане. За по-добър ефект, може да добавите малко зехтин. Бъдете внимателни с количеството витамин Е, което използвате обаче. Ако прекалите, може да предизвикате щипане, парене и раздразнена кожа. Използвайте само няколко капки и мажете кожата под очите веднъж седмично.

Рициново масло за мигли и вежди

Много хубаво измийте четка от спирала, която вече не използвате. Потопете я във флаконче с рициново масло и внимателно прокарайте през миглите и веждите. Така ще ги сгъстите и ще растат по-бързо.

Кокосово масло по устните

Ползите от кокосовото масло са неизброими. Не само за кожата и косата, но и за устните. Нанасяйте кокосово масло върху тях всяка вечер преди сън. Така те ще станат много по-нежни и красиви.

Подхранена коса

Косата е подложена на агресивни влияния всеки ден - докато оформяме прическата си, времето, замърсяването. За да я възстановите по-бързо, пробвайте да я подхраните преди сън. Ако не се доверявате на скъпата козметика, можете да пробвате и домашно приготвени мазила. Например много добър вариант са малко ябълков оцет и вода, които да разнесете по косата с пулверизатор. Оставете да действа през нощта, а на сутринта отмийте добре.

Нежни ръце

За да направите ръцете си по-меки и нежни и да забавите стареенето на кожата, намажете ги преди лягане с подходящ крем или с кокосово масло и масажирайте няколко минути. Сложете си памучни ръкавици или специални спа ръкавици и останете с тях през нощта.

Гладки крака

За летните месеци е особено важно да имаме красиви и меки крака и стъпала. Първо заложете на скраб, а след това избършете краката си. За да стане кожата копринено мека, намажете почистените крака със зехтин и кокосово масло, сложете памучни чорапи и заспивайте. Ефектът, който ще постигнете през нощта, ще е забележителен.

Вижте още:

Ах, тази дамска чанта!

5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

5 закона за здравословно отслабване

Imasmi web loading