7 неща, които не знаете за Одри Хепбърн

Снимка на 272447 от Pixabay

Снимка на 272447 от Pixabay

Автор: New Me

04 Май 2020

На 4 май 1929 г. е родена Одри Хепбърн - истинска легенда в киното и една от най-обичаните актриси на всички времена. И до днес тя остава емблема за стил, красота и нежност, която ще помним дълго. Днес решихме да ви споделим няколко малко известни факта за живота й. Знаехте ли, че...

1. Истинското й име не е Одри Хепбърн

Родена в Белгия като Едда Катлийн Ръстън, когато се мести с майка си в Лондон след развода на родителите си, тя решава, че Одри е много по-разбираемо и местно звучащо. А Хепбърн добавя към името си, когато намира стари документи за предците си, вижда това име и съответно го приема като свое. Не можем да си представим днес Одри Хепбърн да беше останала Едда Ръстън. 

2. Актрисата е била тотален интроверт

Въпреки красотата и класата й, които привличали околните като магнит, Одри Хепбърн предпочитала да прекарва немалка част от свободното си време в усамотение. Едно от любимите й неща било да се оттегли някъде на спокойствие сред природата, където да съзерцава всичко около себе си, далеч от шумотевицата и суетата на големия град.

3. Обучавала се е за асистент по дентална медицина

Младата Одри е била будно и интелигентно момиче, което не е чакало на красивата си външност, за да се оправя в живота. Тя е учила балет, което до голяма степен може да обясни финеса и грацията й, но по-сериозната професия, за която се е подготвяла, била в областта на денталната медицина. За щастие, съдбата я отвежда до филмите, иначе щяхме да се лишим от истинска легенда в киното.

4. Обичала да плете

Както вече споменахме, актрисата предпочитала тишината и усамотението пред бляскавия и забързан живот на Холивуд. Така че вероятно вече няма да е изненада за вас, че се увличала по нестандартни и вероятно скучни в очите на околните хобита. Едно от тях било плетенето, което най-вероятно внасяло спокойствие в душата й и я отвличало от тревожни мисли.

5. Страхувала се от удавяне

И макар природата да била голямата слабост на Хепбърн, водата я ужасявала. Фобията й си останала до края на живота й, като така и не се преборила с нея. Страхът й от удавяне влияел и на снимките на някои филмови сцени. Така например, когато трябвало да бъде заснета в басейн, част от снимачния екип трябвало да е също вътре заедно с нея, готов да реагира незабавно, ако нещо се обърка.

6. Одри и еленът Пипин

Деликатната и фина Одри Хепбърн обожавала животните. Неслучайно след филма "Зелените селения" от 1959 г. решила да осинови малкото еленче, с което заснела няколко сцени. Тя така се привързала към него, че не могла да го остави на произвола на съдбата след края на работата по филма. Прибрала го в дома си и двамата с елена Пипин станали неразделни - животното я следвало с обожание навсякъде.

7. Трябвало е да почака, за да стане майка

Като човек, обичащ уюта на дома, Одри мечтаела и за деца. За съжаление, съдбата няколко пъти й отказвала това щастие. Хепбърн помятала три пъти, като последният бил след падане от кон по време на снимките на филм. Затова, когато отново забременяла, се оттеглила за една година от светлините на прожекторите, за да износи и роди здраво бебе - първородния си син Шон. Това се превръща и в най-щастливия ден от живота й.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща