Здраве, Любопитно

7 невероятни предимства: масло от чаено дърво в шампоана

09:11, April 27, 2021 | От New Me

                7 невероятни предимства: масло от чаено дърво в шампоана

Само няколко капки, а толкова ползи...

Маслото от чаено дърво има силни антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства, наред с още други предимства. Така че не трябва да е изненада - шампоанът с масло от чаено дърво може да направи чудеса за вашата коса.

Най-популярните ползи от шампоана с масло от чаено дърво включват лечение на дерматит и пърхот, но не само...

Елиминира пърхота: Маслото от чаено дърво, богато на анти-гъбични свойства, е ефективно при лечение на пърхот по скалпа. Проучване предполага, че използването на пет процента масло от чаено дърво е ефективно за облекчаване на сърбежа и омазняването, свързани с пърхота.

Облекчава сърбежа: Маслото от чаено дърво помага за намаляване на сърбежа по скалпа, заради антибактериалните и противовъзпалителните му свойства. То е ефективно и при лечение на мазен скалп.

Насърчава растежа на косата: Маслото от чаено дърво помага за отпушването на космените фоликули, като отделя токсините и осигурява необходимите хранителни вещества за скалпа и фоликулите, които насърчават растежа на косата.

Предотвратява загубата на коса: Като отпушва космените фоликули, маслото от чаено дърво помага за укрепване на корените на косата ви, което от своя страна предотвратява загубата й.

Лекува себореен дерматит: Скорошно проучване, проведено от Томас Берк и Ной Шейнфелд, предполага, че маслото от чаено дърво помага за лечение на себореен дерматит, който засяга скалпа, гърдите и лицето. 

Подобрява кръвообращението: Маслото от чаено дърво насърчава притока на кръв в тялото ви. Използването на шампоан с масло от чаено дърво има терапевтични ползи за косата и скалпа.

Помага при въшки: Според проучване инсектицидното свойство на маслото е ефективно срещу въшки. Заразяването с въшки  е често срещан проблем, особено сред децата, и употребата на масло от чаено дърво може да помогне за отстраняването му.

За да се възползвате от ползите на маслото от чаено дърво, можете просто да добавите няколко капки в шампоана си. След като го нанесете на косата, втрийте нежно в корените и изчакайте няколко минути. След това изплакнете, както обикновено. 

Imasmi web loading