7 тактики за справяне с лошото настроение

Photo by Michael Hardy on Unsplash

Photo by Michael Hardy on Unsplash

Автор: New Me

16 Октомври 2019

Всички знаем колко натоварващо може да е ежедневието ни - стрес в работата, проблеми вкъщи, скарване със семейството, приятели или партньора. Но невинаги сме наясно как да се отървем от напрежението и да подобрим настроението си.

Веднага ви даваме няколко изпитани рецепти - те няма да отстранят всичките ви проблеми, но със сигурност ще ви помогнат да се отпуснете и да мислите по-позитивно. Вижте как.

Водене на дневник

Може и да ви звучи странно, но наистина помага. За съжаление, невинаги можем да излеем душата си пред близките или приятелите, така че ако запишем негативните неща, които ни тормозят, в дневник, със сигурност ще се почувстваме една идея по-добре.

Вижте още: Как страхът от грешки проваля живота ни?

Нови изживявания

Забелязали ли сте как животът ни е влязъл в един определен коловоз и общо взето всеки ден повтаряме едни и същи действия. Това също може да отключи негативни емоции и раздразнение, затова си поставяйте за цел от време на време да пробвате нови интересни неща - разнообразието и по-доброто настроение са гарантирани.

Вижте още: 8 неща, за които трябва да спре да ви пука

Помощ за другите

Когато правите нещо за другите - дори да се изразява просто в една мила дума или съвсем дребен жест, ще видите как това подобрява не само взаимоотношенията ви с околните, но и начина, по който се чувствате. Не подценявайте малките прояви на доброта - ще ви накарат да се усмихнете и да се чувствате добре със себе си.

Вижте още: Как да се справим с токсичните хора?

По-малко социални мрежи

Ако прекарваме твърде много време във Фейсбук или Инстаграм, несъзнателно може да започнем да сравняваме себе си и живота си с този на другите, и да се почувстваме неудовлетворени и нещастни. Например, че ние нямаме това или онова, не сме в екзотична страна на екскурзия и пр. Използвайте времето си не за социалните мрежи, а за да направите нещо приятно за себе си.

Вижте още: Нещата, за които ще съжаляваш, когато остарееш

Физически упражнения

Повдигат самочувствието ни, зареждат ни положително, помагат ни да поддържаме страхотна форма и са полезни за здравето ни. Какво повече можем да искаме?

Хоби

Нямате хоби? Задължително си намерете - просто преценете какво харесвате и се отдайте на това в свободното си време. Дали ще са походи в планината, четене на книги, отглеждане на цветя и много други - изборът е огромен и изцяло ваш. А със сигурност и ще се чувствате страхотно.

Танци

Страшно зареждащо, весело и приятно. Излезте с приятели и потанцувайте. Ако пък се срамувате, просто си пуснете любимите песни у дома и си потанцувайте на воля. Доброто настроение гарантирано ще дойде само след няколко минути.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща