Вдъхнови се

8 книги за нов старт в живота

13:30, August 14, 2020 | От New Me

                8 книги за нов старт в живота

Когато искате да промените живота си

Сигурно поне веднъж ви се е случвало да си кажете, че ще промените живота си, ще оставите всичко вредно за вас и ще намерите нов смисъл. Но след това някак губите мотивация и нещата пак тръгват постарому. 

Затова, ако ви се чете хубава и ненатоварваща книга, която да ви провокира допълнително към промяната, ето няколко предложения от нас. 

"Човекът в търсене на смисъл" - Виктор Франкъл

Авторът е оцелял в концлагерите на смъртта през Втората световна война. Но книгата не е толкова насочена към зверствата срещу евреите, колкото върху неговите наблюдения за това кои са оцелели и защо. Теорията му е, че дори когато животът ни се струва безкрайно тежък, а изпитанията - непоносими, ние трябва да открием нов смисъл да живеем. Защото такъв винаги има...

"Яж, моли се и обичай" - Елизабет Гилбърт

Няма някой, който да не е чувал за тази книга. Макар и по-комерсиална, тя също може да ви помогне, ако чувствате, че сте на кръстопът. Най-малкото, ще ви покаже, че пътят към щастието минава не през социалните норми, а през себепознаването. И преди да опознаем изцяло себе си и желанията си, няма как да сме истински щастливи, независимо дали на пръв поглед имаме всичко друго.

"Силата на настоящето" - Екхарт Толе

Германският автор ни предлага един доста по-задълбочен прочит на това от какво наистина имаме нужда, за да живеем щастливо в настоящето. Без да се обременяваме от миналите си неуспехи и без да хвърляме енергията си в тревоги за неизвестното. За целта трябва да се отърсим от ограниченията на аналитичния си ум, поставени от нас самите заради времето, в което живеем.

"Мислещият човек" - Джеймс Алън

Още преди толкова много години Джеймс Алън достига до мъдростта, която мнозина от нас едва сега долавят. Мислите са изключително мощен инструмент, а ние накрая просто се превръщаме в това, което мислим. Може и да звучи като клише, че реалността ни първо започва като проекция на съзнанието ни. Но фактът, че във времето мнозина достигат до това прозрение, вероятно трябва да ни подскаже, че начинът ни на мислене изобщо не е за подценяване. Особено когато става въпрос за щастието ни.

"Алхимикът" - Паулу Коелю

Някои може и да се изненадат да видят точно този автор тук, но успехът именно на тази книга съвсем не е случаен. В себе си тя крие повече, отколкото мнозина предполагат, затова и няма как да я подминем, когато си говорим за промяната в живота и новото начало. От тази книга най-ценното, което ще извлечете, е волята за преодоляването на препятствията по пътя към мечтите.

"Събуди великана в себе си" - Антъни Робинс

Още един доказал се автор, към който някои обаче подхождат предубедено. По пътя към промяната забравете за предразсъдъците и просто вземете от някои от най-популярните книги онова, което ви е необходимо точно в този момент. А освен различните стратегии, основното тук е да се научите да владеете себе си, да се справяте с емоциите и да канализирате правилно енергията си.

"Седемте навика на високоефективните хора" - Стивън Кови

Леко и увлекателно четиво с няколко наистина лесни за следване стъпки, които ще ви помогнат да промените из основи живота си. Хубавото е, че може да ви влязат в употреба както ако сте на кръстопът в личен план, така и в професията ви. За приоритетите и правилния подход към нещата - тази книга ще ви е безценен съюзник. 

"Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота" - Дейл Карнеги

Този изумителен автор от миналия век, променил живота на милиони хора, винаги ще е от полза, ако сте изпаднали в тежък емоционален момент и отчаяно имате нужда да промените нещо. С няколко съвета от Карнеги и постоянство от ваша страна в прилагането им, гарантирано ще постигнете изключителен резултат. В най-общи линии - ще се научите да живеете повече в настоящето, ще осъзнаете уникалността си, ще ангажирате съзнанието си с позитивни действия и винаги ще давате най-доброто от себе си. Опитайте!

Imasmi web loading