Любопитно

8 неща, които никога да не казваш на сватба

10:26, June 28, 2021 | От Тереза Алексиева

                8 неща, които никога да не казваш на сватба

Ще ви е от полза да ги запомните...

Поканен си като гост на един от най-специалните дни в живота на свой приятел, познат или роднина? Имаме една добра и една лоша новина. Добрата е, че от теб не се изисква кой знае какво - просто адекватно поведение. Лошата е, че дори тази проста задача може да се окаже достатъчно сложна.

За твое улеснение, имаме няколко безценни съвета. Ето ги и нещата, които е силно препоръчително да спестиш на своите домакини по време на празника.  

#1 Никога не съм вярвал/а, че ще се ожениш!

Благодаря, и аз никога не съм вярвал, че някой ще се прецака така. Тихо сега, да не вземе магията да се развали и партньорът ми изведнъж да прозре същината на моето нищожество преди да сме положили клетвата. После ще го обсъдим пак.  

#2 Има ли вече бебе? Бебе? А бебе кога? Бебе?

Може вече да има бебе. Може и никога да няма бебе. Ако все още не сме поискали от теб съвет или не сме ти споделили пановете за нашето бебе, вероятността да не желаем да разговаряме с теб за нашето бебе клони към плюс безкрайност. По възможност спри да повтаряш думата “бебе” на всеки 48 секунди и иди си сипи нещо.

#3 Айде! Каквото било - било!

Разбира се, наясно съм, че сватбата е нещо като своеобразен край на живота, свободата, щастието и удовлетвореността от живота. Точно затова сме поканили теб и всички останали хора тук днес - за да отпразнуваме подобаващо предстоящата вечна агония и затвора, в който се заключваме доброволно. Наздраве!  

#4 Бракът не е лесна работа...

Естествено, ние вече знаем, че нищо хубаво не ни чака. Всъщност, единствената причина да решим да сключим брак беше желанието ни да предизвикаме себе си и да видим колко точно гнет и терзания можем да понесем преди да се разведем. Толкова се радваме, че разбираш концепцията.

#5 Нали ще продължим да се виждаме?

Разбира се, че не. И баба знае, че след брака хората не се виждат с никого, освен със самите себе си, защото са твърде заети да киснат боб и да правят ремонт на банята. Това беше причината да съберем всичките си приятели на едно място - да ги видим за последно.

#6 Време ви беше!

Моля те, дръж ни в течение за кое ни е време и по-нататък, защото очевидно не сме в час и да не се излагаме повече. Екселска таблица с крайни срокове би била много удобен вариант, за да можем да планираме нещата дългосрочно.

#7 “Таз година сватба, догодина брадва”, ХАХАХАХАХА.

Да, брат, аз и сега си нося едно секирче за всеки случай, ама не казвай на никого. Ако не помислиш за брадвата, каква сватба изобщо си тръгнал да правиш, така мисля и аз. Много си мъдър и същевременно забавен, изключително рядко срещана комбинация.

#8 НО, ХЕЙ! АЗ СЪМ ВЕГАН, ПИЯ САМО ПОЛУДЕСЕРТНИ ВИНА И СЛУШАМ САМО БИЛИ АЙЛИШ

Съжалявам. На следващата сватба ще наемем хотелски комплекс, където всеки гост ще има възможността да прекара празника сам в отделна стая с индивидуално меню, за да може необезпокоявано да задоволи вкусовите си потребности. Тя следващата сватба и без това ще е скоро, защото бракът не е лесна работа.

Imasmi web loading