Любопитно

8 неща, за които да престанеш да се извиняваш

09:59, April 14, 2020 | От New Me

                8 неща, за които да престанеш да се извиняваш

Крайно време е да промените това

Има една група особено деликатни и чувствителни хора, които често пренебрегват себе си и собствените си желания и емоции, за сметка на другите.

Нерядко ще ги чуете да се оправдават и извиняват за неща, за които всъщност изобщо не дължат обяснение на когото и да било, нито има нещо срамно в ситуацията им, заради което да се чувстват неловко.

Ако и вие сте сред тази група, днес е време да поставите ново начало и да престанете да се извинявате за минимум 8 неща в живота ви.

Семейният статус

Личният ви живот си е само ваша работа - дали имате човек до себе си или кога ще зарадвате роднините с деца - това не касае никой друг, освен вас. Спрете да се чувствате неловко и да влизате в дълъг обяснителен режим на нетактичните въпроси от страна на близките ви. Няма за какво да се извинявате и не сте длъжни да се оправдавате като ученици за собствения си живот.

Интересите

Хората сме изключително различни, всички имаме своите страсти, хобита и интереси. Но това не означава, че тези на другите са по-важни и смислени от вашите. Уважавайте собствения си избор и не се извинявайте за това какво ви доставя радост и удоволствие и какво не. Животът е трърде кратък, за да робувате на чуждото мнение. Правете онова, което ви прави щастливи.

Photo by LOGAN WEAVER on Unsplash

Топ 20: Вечните любовни истории от любими книги

Финансовите ви възможности

Съвсем не е необходимо да плащате за неща, които по принцип не можете да си позволите, за да се впишете в определена компания или да отговорите на чужди очаквания. Подобно поведение само ще доведе до излишни проблеми с парите или прекомерно задлъжняване, а никой не може да живее щастливо в подобна среда. Не се извинявайте за финансовото си състояние и разполагайте с парите си, както е най-удачно за вас.

За стари грешки

Разбира се, всеки греши, и съвсем естествено се извинява за това. Но след като веднъж вече сте казали, че съжалявате, не допускайте предишните ви грешки да бъдат постоянно извиквани в настоящето. Не може да се извинявате непрекъснато за нещо, което е отдавна отминало и да се чувствате виновни за предишни грешки. Покажете, че тези неща за вас са минало и не желаете да ви се натякват.

Снимка на Pexels от Pixabay

Велики банди, чиито имена са вдъхновени от литературата

Работата

Не може всички да сме известни филмови актьори или да построим бизнес империя от нулата. Затова уважвайте труда си и не позволявайте на другите да го омаловажават. Никога не се оправдавайте или извинявайте за това, което работите. Ако на самите вас не ви допада, тогава се опитайте да го промените. Но ако просто ви тревожи чуждото мнение, тогава си наложете да престанете да го слушате и покажете, че не желаете да ви се натрапва.

Странностите ви

Всички сме различни и всички си имаме своите особености, които другите не разбират. Например да обичаме да прекарваме повече време сами или пък да правим необичайни неща в свободното си време. Не е нужно да променяте малките си чудатости, само за да се впишете в обкръжението ви и да угодите на околните. Ако не правите лошо на никого и се забавлявате със странностите си, тогава без угризения и оправдания можете да продължите да ги правите.

Каква е връзката между зехтина и сърцето?

Чувствата

Напълно свободни сте да харесвате или да не харесвате когото си пожелаете. Затова не позволявайте на околните да влияят върху чувствата ви. Сами трябва да избирате в кого да се влюбите или с кого да се разделите, кой да ви бъде приятел и кой повече няма място в живота ви. Това си е вашият избор и никога не трябва да се извинявате за него.

Когато казвате истината

Мнозина мразят да чуват истината, защото в повечето случаи тя не им харесва. Ако обаче вие сте прям и честен човек, може да изпаднете в неприятно положение - да ви обвиняват, че сте безсърдечни или лоши, само защото не искате да излъжете. И все пак - ако чувствате вътрешно, че най-правилното е да казвате истината, не се съобразявайте с чуждото мнение и не се оправдавайте за това.

Imasmi web loading