Вдъхнови се

Бъди в хармония с Лена Лалчева: Пътят към успеха

09:17, December 11, 2018 | От Лена Лалчева

                Бъди в хармония с Лена Лалчева: Пътят към успеха

Един бърз съвет за вземането на решения от психолога...

Изследванията показват, че хората, които вземат решения по-бързо и по-често, обикновено са по-успешни от хората, които трудно и бавно вземат решение.

Наред с това, хората, вземащи трудно решения често променят взетото решение и се колебаят. Хората, които са по-решителни, обикновено имат ясно изразена позиция и не се отказват, а се придържат към нея твърдо.

Вижте още: Бъди в хармония с Лена Лалчева: Спешна помощ за брака!

Характерно е, че повечето решителни хора са и по-успешни и обратното – онези от нас, които вземат решения трудно, по-често се провалят.

Ако искате да бъдете по-решителни, но поради неувереност в способностите ви, вземането на решения не е вашата силна черта, трябва да знаете, че това е поведенческа и волева особеност, която подлежи на промяна и научаване.

Вижте още: Кратък път към щастието

Поставете си за цел всеки ден да взимате по едно голямо решение и две по-малки. Нека голямото решение да касае нещо сериозно и дългосрочно, а двете малки да бъдат за каквато и да е дребна подробност от всекидневието.

Обикновено възприемането на нов навик се случва за минимум 21 дни. За да се научите да вземате решения лесно и бързо, а съответно и да станете по-успешен човек, си дайте поне месец или два.

Ако усетите, че 30 дни не са достатъчно и все още имате колебания при вземането на решения, продължете с експеримента още известно време.

Вижте още: 

Как да разпознаем депресията?

6 грешки, които отблъскват мъжете

5 неща ни пречат да сме щастливи

Imasmi web loading