Без двойна брадичка и със стегнато лице с тези упражнения

Автор: New Me

06 Юни 2019

Когато става въпрос за упражнения, често пренебрегваме лицето си. Бузите, както всяка друга част от тялото ни, се нуждаят от упражнения, за да останат във форма. Въпреки че генетиката играе важна роля в това, редовните физически упражнения ще могат много да променят ситуацията. Всички упражнения повтаряйте по 15 пъти на ден.

Започваме с работа на централните мускули на бузите. Изпънете устните си и отворете и затворете устата си. Уверете се, че притискате устните си навън и сте напрегнали лицето си, за да тренирате тези мускули.Избутайте единия ъгъл на устата си, докато опъвате мускулите на врата си. По-лесно ще ви е да се гледате в огледалото, докато го правите. 

Всеки знае как да направи това смешно лице. Представете си, че сте риба и я имитирайте. След това наклонете главата си назад и си представете, че достигате до тавана с брадичката си за допълнително опъване на шията и брадичката.

Високите скули ще донесат повече дефиниция на закръглено лице. Отворете устата си в овална усмивка с устните си над зъбите си, докарайте пръстите си по скулите и бутнете нагоре за това мигновено повдигане на лицето.

Просто затварянето на очите може да ви помогне да изгаряте мазнините по бузите си. Затова затворете очи колкото е възможно по-плътно и наистина стегнете лицето си, когато правите това, за да усетите напрежението.

Брадата ви също може да прави лицеви опори. Натиснете долната си устна нагоре над горната си устна и повдигнете брадичката си колкото се може по-нагоре.

Преместете устните си отляво надясно. Уверете се, че отивате от едната към другата страна, доколкото можете.

Това е нещо като голямо разтягане. Колкото повече разтягате, толкова по-добър ефект получавате.

Нашите езици могат да имат лоша поза, също като нашите тела. Погрешната поза на езика може дори да повлияе на начина, по който изглеждат лицата ни. Уверете се, че когато почивате езика си и зъбите ви са в правилното положение. Езикът ви трябва да лежи отпуснат и зъбите ви да се докосват леко.
 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща