Диети

Безценни съвети за сигурно отслабване

08:28, June 29, 2021 | От New Me

                Безценни съвети за сигурно отслабване

Ключът е в постоянството!

Надали има дама, която поне веднъж да не е искала да свали някой и друг излишен килограм. Има някои правила, които наистина водят до успех. Бонус е, че ще бъдете здрави, жизнени, пълни с енергия.

Хранете се правилно.

Знаем, че сте чували този съвет хиляди пъти, но е ключ към успеха. Не яжте сладкиши, дълбоко преработени храни, пушени меса, защото те стопират свалянето на излишните килограми. 

Не гладувайте.

Намаляването на калориите наполовина няма да доведе до успех. Организмът реагира, като влиза в режим на запазване на калориите. В ежедневното меню не трябва да има по-малко от 1500 - 1800 калории.

Не трупайте в чинията.

Ако в чинията ви има голямо количество храна, то вие ще преядете. По-добре си сложете по-малко. Не забравяйте, че малко след като спрете да ядете, всъщност осъзнавате дали все още сте гладни.

Напитките също са калорични.

Всички напитки, с изключение на водата, съдържат калории. Затова помнете, че приемате калории, дори когато посягате към чашата със сок; чаша вино съдържа 120-180 ккал, в зависимост от вида и сорта. С особено висока хранителност се характеризира бирата.

Изключете бялото брашно от дневното си меню.

Продуктите, приготвени от него, повишават нивото на кръвната захар, като карат задстомашната жлеза да произвежда по-голямо количество инсулин. Това води до неконтролируем апетит и недостиг на енергия. В един момент влизате в порочен кръг - ядете и ви се яде още повече.

Хранете се бавно.

Седнете, отпуснете се и внимавайте какво ядете! Според диетолози, храната, приета „на крак”, не влияе на  чувството за ситост.

Яжте зеленчуци! 

Зеленчуците могат да се консумират, както сурови, така и след обработка. Но полезните вещества, влизащи в състава на моркова, лука и доматите се усвояват по-лесно, ако тези продукти се съдържат в ястията. Абсолютно е забранена употребата на сурови гъби: в тях се съдържат хидразини, които влизат в списъка на възможните канцерогени. Но след термична обработка, гъбите помагат в профилактиката срещу рак.

Imasmi web loading