Трип

Черна гора - новата перла на Балканите

11:27, June 23, 2019 | От New Me

                Черна гора - новата перла на Балканите

Една дестинация, която ще ви изуми

Когато си говорим за почивка през лятото, повече от нас си представят пътуване до Гърция, Турция, Хърватия или пък родното Черноморие. Балканите обаче дълго време крият едно истинско бижу, което чак сега започва да разкрива красотата си пред туристите.

Черна гора е дестинация, която задължително трябва да включите в списъка си и със сигурност няма да ви разочарова. Ето за какво говорим....

Будва

Едно от най-популярните места в страната. Освен с красивия и живописен Стар град, Будва очарова с нощния живот, който може да предложи забавление за всеки - романтични разходки край морето, барове, клубове и ресторанти. А през деня можете да избирате между десетки плажове, на които да релаксирате. Ако все пак не сте любители на нощния живот, препоръчваме ви някои от изброените по-долу места.

Котор

Уникална красота, която ще спре дъха ви. Архитектурата преплита различни влияния в страната през вековете. Смята се за един от най-добре запазените средновековни градове на Адриатическото крайбрежие. Старият град леко ще ви напомни за красивата Венеция, а катедралата от 12 век ще ви остави без думи.

Свети Стефан

Непосредствено близо до Будва. Води началото си като рибарско селище с безумно красиви и романтични къщи, разположени на островче насред водата. В средата на миналия век се превръща в луксозно място с хотели и къщи за отсядане, където гости са били звезди като София Лорен, а според някои слухове - дори Мерилин Монро. Днес определено си заслужава да видите Свети Стефан и да се потопите в атмосферата му.

Национален парк Биоградска гора

За любителите на природата, които биха искали да комбинират планина и море, Черна гора крие няколко съкровища. Едно от тях е националният парк Биоградска гора. Разположен е между реките Тара и Лим в централната част на страната. Освен с романтични пътеки, красиви езера и растителност, паркът е съхранил и една от най-старите гори в Европа.

Дурмитор

Още един национален парк, който ще ви накара да се почувствате като в рая. Божествена природа, спокойствие и красота, докъдето ви стига погледът. През зимата мястото е подходящо за зимни спортове, а през лятото ще ви предостави безброй възможности за разходки, преходи и рафтинг. Кристалните езера приканват всеки да се полюбува на красота, каквато само природата може да създаде.

Острожки манастир

Вероятно най-внушителната забележителност на Черна гора. Красивият манастир, издигнат в скалите, почти вертикално над пропастта. Гледка, която ще ви развълнува силно и ще остане в сърцето ви завинаги. Място, на което оставате насаме с Бог насред величествените скали. 

Imasmi web loading