Цони от One разкрива: Съвети за дамите с бяла коса

Автор: New Me

23 Ноември 2018

Петък е, време за заслужена почивка, както и за рубриката на нашата приятелка Цони от ONE, за която понякога се чудим дали не крие някакви извънземни способности в себе си. Защото всеки път излизаме по-красиви и още по-секси от салона й, а не просто “с нова прическа“.

Миналия петък с нея си говорихме за къдравата коса и необходимата грижа за нея. Днес ще обърнем внимание на смелите дами, които избират да бъдат естествени и да поддържат косата си бяла. Да, правилно прочетохте – „да поддържат“. Защото отдавна белите коси не са признак за мързел. Ето и какво имам предвид.

Възприятието за жените с бяла коса претърпя доста промени в последните години. Мнението, че тя издава запуснатост и немарливост бе заменено с масово одобрение и дори признак за смелост.

Ето и моите съвети за тези от вас, които знаят що е то бяла коса, както и за тези, които възнамеряват да се присъединят към клуба на дръзките белокоски.

Твърда, непокорна, крехка... бялата коса има текстура, която е по-трудна за обработка и укротяване в сравнение с всички останали. Напук на предположенията на масовия потребител, който никога не е влизал в тези обувки, грижата за бялата коса далеч не е по-малка в сравнение с тази за останалите типове боядисани коси. Начинът на хранене и поемането на достатъчно течности са от съществено значение за нея, защото тя издава липсата или наличието на здравословните ви навици.

Тази коса има склонност към пожълтяване в следствие на топлина - слънце, сешоар, преса, затова поне веднъж в месеца използвайте син шампоан, за да я матирате и да имате снежно бяла и лъскава коса.

Често тези коси губят жизнеността и блясъка си, затова правете редовно маска с етерични масла като например от макадамия, арганово масло, масло от семките на грозде  и масажирайте скалпа, за да подобрите кръвообращението.

Изберете къса или средна прическа, а ако косата ви е тънка - бъдете смели и направете къса момчешка прическа като на Джеми Лий Къртис. Ако е плътна и леко чуплива изберете визия като на Мерил Стрийп.

Някой коси не побеляват бързо и с отминаване на годините придобиват само бели кичури и цветът им става по скоро „сол и пипер“. Оптически те изглеждат по-плътни. Ако вашата е такава можете да си позволите по-дълги коси като например каре до раменете с леко заострени краища. Преди това посетете добър фризьор, за да направи най-подходящата форма за вас спрямо вида на косата и формата на лицето ви. Поддържайте перфекта форма и стайлинг и с гордост покажете на света белите си коси, вместо на всеки две седмици да туширате израсналите корени.

Бялата коса обича светли и свежи лица! Пазете лицето си от слънчеви лъчи, подчертавайте скулите в бледо розово, слагайте молив и спирала, акцентирайте върху устните с ярко червило! И не спирайте да се забавлявате.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща