Красота

Да премахнем торбичките под очите

09:42, December 18, 2017 | От New Me

                Да премахнем торбичките под очите

Торбичките под очите могат да се превърнат в сериозен проблем и да ни състарят с години, ако не вземем мерки.

Торбичките под очите могат да се превърнат в сериозен проблем и да ни състарят с години, ако не вземем мерки.

Ето как можем да се справим с тях.

Внимателно със солта

Доказано е, че употребата на прекалено много сол може да доведе до редица проблеми, включително торбички под очите. Затова внимавайте със солта и не прекалявайте с нея в храната.

Погрижете се за алергиите

Ако не сте забелязали досега, алергиите, течащият нос и сълзящите, подпухнали очи вървят често ръка за ръка. Така че ако страдате от алергии, вземайте своевременно мерки, за да избегнете неприятни последствия като торбичките под очите.

В каква поза спите?

Ако предпочитате да лежите и спите на една страна или по корем, това също може да е причина за образуването на торбички под очите, тъй като вода от тялото се събира към лицето. Затова се опитвайте да заспивате по гръб и да добавите допълнителна възглавница, ако е необходимо и ви е удобно.

Почиствайте хубаво грима

Ако не почиствате добре грима си преди лягане, това може да доведе до раздразване и зачервяване на очите и торбички на сутринта.

Полека с алкохола

Дори повече от една чаша вино може да доведе до торбички под очите, уморен и състарен вид на сутринта. Ако пък сте пийнали повечко инцидентно, задължително пийте много вода и хидратирайте добре кожата на лицето и особено - около очите.

Грижа за лицето

Предпазвайте много добре кожата на лицето от вредните слънчеви лъчи. Използвайте подходящи кремове, слънчеви очила и шапки, за да избегнете влошаване на вида на кожата и появата на нови бръчки.

Без цигари

Ако търсите още една причина да се откажете от вредния навик, ето я. Пушенето влияе много зле на кожата на лицето, води до промяна в цвета, появата на допълнителни бръчки и торбички под очите. 

Imasmi web loading