Здраве

Да се погрижим за себе си бързо

14:43, November 14, 2017 | От New Me

                Да се погрижим за себе си бързо

Никога не е късно да започнем да водим по-здравословен начин на живот

Никога не е късно да започнем да водим по-здравословен начин на живот и да се погрижим повече за себе си. Затова, ако сте решили, че този момент е настъпил при вас, ето няколко неща, които можете да направите за здравето си още сега. 

Яжте бавно. Това дава възможност на мозъка ви да отчете навреме кога вече сте заситили тялото си и не е нужно да ядете повече. Ако се храните твърде бързо, има риск да се натъпчете с прекалено много храна, което е вредно и води до напълняване. Именно затова - наслаждавайте се на храненето, а не се нахвърляйте. 

Вижте още: Това издава колко чаровни сме всъщност

Не пренебрегвайте социалния си живот. Не става въпрос за това да имате страшно много познати, с които обаче не сте приятели, и да сте навън всяка вечер. Напротив. Говорим за изграждането на истински връзки с приятели и да се обградите с хора, които обаче ви вдъхновяват и ви амбицират да се развивате. Това ще ви направи по-продуктивни и по-щастливи. А по-малките нива на стрес съответно ще намалят и риска от заболявания. 

Подбирайте храната си. Приготвяйте си повече домашна храна. Освен че е по-икономично, е и много по-полезно, защото ще можете да подберете продуктите си. Включете повече пресни плодове и зеленчуци в менюто си, ефектът за тялото е наистина добър.

Вижте още: Как да не преяждаме с един лесен трик

Почивайте си. Така ще намирате достатъчно време за красиви изживявания и незабравими емоции с любимите хора и приятелите. Освен това е страшно важно за психическото и емоционалното ни състояние. Хората, които отделят достатъчно време за почивки, живеят по-дълго и намаляват риска от сърдечни заболявания, депресии и други заболявания. 

Внимавайте с вредните мазнини. Особено в сладкиши, замразени храни и пр. По-добре заложете на далеч по-полезните мазнини в млечните продукти, яйцата, рибата, авокадото, ядките, за да се насладите на по-балансирана диета. 

Вижте още:

Убийствените навици на хронично нещастните хора

Невероятните неща, които тялото ни прави всеки ден

Ефектът „Дънинг-Крюгер”

Тези психологически трикове ще променят живота ти

Imasmi web loading