Вдъхнови се

Деца помагат на деца

21:04, February 28, 2018 | От Деа Манолова

                Деца помагат на деца

Как за един месец се правят 6000 мартеници...и защо?

Шест семейства, месец и половина, (почти) денонощен труд, 6000 мартеници и едва 7 хил.лева, които ги делят от закупуването на мултифункционален енергиен генератор. Но да караме поред...

„Заедно в доброто“ е инициатива на няколко майки и татковци и техните деца, подкрепена от учители и приятели. Изработват мартенички и търсят начин да ги продадат, като събраните пари отиват за благотворителност. Това е третата такава кауза. Окрилени от успеха предходните две години, тази си поставят амбициозна цел – да съберат пари и да бъдат закупени мултифункционален енергиен генератор и инструменти към него. Те ще бъдат дарени на Пирогов, където годишно се оперират над 200 деца. Този уред намалява риска от травми по време на операция, скъсява времето, за което децата се въстановяват след това и ще даде възможност повече деца да бъдат оперирани.

Йовка Добрева от „Заедно в доброто“ разказва за мотивацията, целите, удовлетворението и ...още нещо.

„Изработваме мартеници месец и половина, но работим почти денонощно. Всеки един от нас е оставил работата си за този период. Най-малката участничка в кампанията е 7-годишната Деница Христова, а най-възрастната е на 89 години. Те плете мартеници на една кука“.

Благотворителната кампания получава подкрепа от страна на Cleantech, които даряват 10 хил.лева.

„Самият генератор е 63 хил.лева, той е дарение. Събрахме дотук към 17 хил.лева. Не ни достигат 7 хил.лева. Надяваме се да ги съберем.“, обяснява Добрева.

Те не продават мартениците. Хората си ги взимат и остават колкото парички преценят в кутия. Още по-хубаво е, че всеки може да помогне, като дари пари по сметката:

Райфазенбанк (открита е единствено за целите на кампанията) 

BG13 RZBB ‎9155 1009 0570 82

Ето така деца помагат на деца, деца учат на доброта!

 

Imasmi web loading