Два въпроса, които променят животи

Автор: New Me

02 Април 2019

Даниел Слос, комедиант от Шотландия, има необичайно шоу - наистина философско говорене само върху една идея, която промени живота на хиляди двойки.

Според самия комик истинската любов няма да бъде засегната от речта му. Но ако човек не е напълно отдаден във връзката си, отговорите на въпросите, които задава Слос, ще му покажат пътя. И дори да ви се струва невероятно, комикът проследява ефекта и близо 17 000 двойки по  един или друг начин са се променили  някои са се разделили, други са усъвършенствали отношенията си. 


В неговото шоу Слос говори за това колко непопулярно е да бъде необвързан. Той цитира баща си, който обяснява смисъла на живота на 7-годишния Даниел:

- Виж, момче. Представи си, че животът на всеки човек е пъзел. Ние прекарваме целия си живот, опитвайки се да намерим всички парчета, използвайки нашия опит и уроците, които научаваме, докато не постигнем по-добра версия. Но всеки е загубил кутията за пъзела и не вижда картинката на нея. Така че никой не знае какво трябва да има в края. И най-добрият начин да направите пъзела е да започнете отвън - от всички 4 страни: семейство, приятели, хоби, работа. Състоянието им се променя през цялото време: понякога се сдобивате с нови приятели и губите стари. Понякога работата ви може да повлияе на вашите хобита и трябва да решите какво искате повече, като преместите парчетата. Понякога член на семейството може да умре, оставяйки дупка в живота ви, така че трябва да го напълниш с нещо или пъзелът ще бъде незавършен. А в средата има парче от твоята приятелка. Някой ден един съвършен непознат ще направи теб и живота ти цял, както направи майка ти с мен. 

Тогава той започнал да обмисля съвета на баща си и достига до темата си - често хората правят толкова усилени опити да наредят собствения си пъзел, че се опитват да вкарат в него парче пъзел, което е грешно.

Според Слос това е така, защото повечето хора не осъзнават, че други хора също така прекарват години, опитвайки се да разрешат своите пъзели. Те не искат да отхвърлят визията си, само за да се впишат в чуждото. Бихте се ядосали, ако някой ви помоли да направите това. Но ако се харесвате, трябва да направите пъзела заедно, което може да бъде много трудно. Но все пак го правите, защото се движите от любов и интерес. И може би за първите няколко години всичко върви както трябва: парче от мен е в пъзела на другия човек, а част от неговия е в моя. Но времето не означава успех. Можете да прекарате 2, 5 или 10 години с някого и след това да разберете, че искате да имате различни резултати.

И това е моментът, в който трябва да си зададете два наистина важни въпроса:

Първо, осъзнавам ли, че съм пропилял 2, 5 или 10 години от живота си?

Второ, искам ли да губя останалата част от живота си?

До края на монолога зрителите осъзнават, че бащата на комика е допуснал грешка с централната част от пъзела, защото там трябва да има щастие, а не любов. Просто за него тези две думи означават едно и също нещо. Даниел заключава: „Ако човек не ме обича такъв, какъвто съм, това означава, че не ме обича напълно: обича фалшивата идея за мен, създадена в главата му. Не съм виновен, ако не отговарям на очакванията. "

Но не се паникьосвайте! Слос обяснява: „Ако сте във връзка, в която се чувствате щастливи да имате и е взаимно - това е страхотно! А ако не ви харесват въпросите, които задавах, това е, защото сте ужасен от отговорите. Защото най-лошото нещо, което можеш да направиш с живота си, е да го прекараш с грешния човек. Има 7,5 милиарда души в този свят, а ти си намерил своята половинка от първия път! Не казвам, че намирането на любов е невъзможно. Просто статистически най-вероятно не сте го намерили. Сигурен съм, че 80% от всички отношения са фалшиви. Просто има много хора, които не знаят как да бъдат сами и принуждават други хора да губят ценното си време. "

В резултат на това уж шоу на един наглед комик е постигнат страхотен терапевтичен ефект. Много хора решили да спрат болезнените и депресиращи взаимоотношения и благодарили на Слос в Twitter. Други пък изградили още по-силни и устойчини отношения. А вие зададохте ли си двата въпроса?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща