Секс и любов

Единственият начин да намерим любовта

15:04, February 01, 2018 | От New Me

                Единственият начин да намерим любовта

Защото всичко започва от нас...

Вероятно всеки от нас си мисли, че да срещнем любовта зависи от страшно много фактори. И вероятно донякъде е така. Но в основата на всичко стои едно-единствено нещо, без което - колкото и да се опитваме, няма да изградим щастлива и трайна връзка.

И това едничко нещо се крие не някъде другаде, а именно в нас. 

Въпросът е дали сме превърнали намирането на любовта в самоцел, дали не искаме да ни се случи на всяка цена и по възможност - веднага... А междувременно пропускаме всичко хубаво, което постигаме и което ни се случва, и сме се фокусирали само върху това, което нямаме. 

Вижте още: Кои са трите най-готини жени за брак?

Ако отговорът на този въпрос е "Да", то много трудно ще открием любовта.

От една страна, ще сме готови да си затваряме очите пред това, че може би не я търсим на точното място, с точния човек и в точния момент. От друга страна, отчаяно ще се вкопчваме във всяка следваща връзка, като човекът отсреща явно ще долавя отчаянието ни и ще гледа да се отскубне от задушаващите очаквания и отношения.

Вижте още: 5 знака, че сте един за друг

Затова и единственият начин да срещнем любовта е като бъдем щастливи от това, което сме. Оценяваме себе си и постигнатото от нас и гледаме на любовта като на нещо, което ще изградим само като привличаме точните за нас хора, проявяваме взаимно уважение и не притискаме нито себе си, нито другия за нещо, което не искаме. 

Ако случайно сте се отдали на черногледство и страдате от липсата на партньор до себе си, или просто усещате, че не сте удовлетворени от начина, по който се развиват взаимоотношенията ви, запомнете едно. За да сте способни да казвате уверено и искрено "Обичам те", първо трябва да умеете да кажете "Обичам себе си" и да сте напълно наясно защо...

Вижте още:

Каква половинка си според зодията?

Какво ще ни донесе Годината на кучето?

Какво очаква всяка зодия през 2018-а?

Imasmi web loading