Домът

Градовете, в които къща струва колкото парче пица

09:35, June 15, 2019 | От New Me

                Градовете, в които къща струва колкото парче пица

Бихте ли си купили?

Някои хора мечтаят за малка, уютна къща, а други мечтаят да живеят в огромно имение близо до морето. Днес не е трудно да се сбъдне мечтата, защото някои къщи се продават само за $ 1, а някои просто се раздават безплатно.

Самбука, Италия

Италия предизвика голям взрив на пазара на недвижими имоти, когато предложи голям брой големи къщи само за $ 1. Къщите са разположени в различни села и райони, където има малко хора. Много млади хора от цял свят се съгласиха с предложението.

Самбука е едно от многото италиански села, където все още има къщи, които струват само $ 1. Въпреки това, трябва да знаете, че новият собственик трябва да направи тази къща красиво място в рамките на 3 години. Очаква се купувачът да похарчи поне 15 000 долара за обновяването.

Рубе, Франция

Ако обичате Франция, тогава малкото градче Рубе, разположено в северната част на страната, определено е за вас. Този град близо до Белгия е икономически стабилен и бързо се развива. Местните власти просто искат градът да бъде населен и привлекателен за други хора. В този град можете да си купите малка къща в индустриалния квартал само за $ 1. Купувачът трябва да живее в тази къща най-малко 5 години и трябва да инвестира време и пари в ремонта на изоставения имот.

Токио, Япония

Дори страна с пренаселеност може да има много празни къщи! Хората от Токио са готови да раздадат къщите си безплатно или почти безплатно - те просто не се нуждаят от тях повече.

Това се дължи на уникалното суеверие, което японците имат: всички къщи, в които е имало бедствие или престъпление, се смятат за прокълнати. Те мислят, че такива места носят лош късмет. Това суеверие се разпространява из цяла Япония, така че Токио не е единственият град в тази страна, където можете да си купите нелепо евтина къща.

Японците дори създадоха специален онлайн пазар на изоставени имоти, наречен Акия. Тук можете да станете собственик на жилище безплатно или за много малка цена.

Окутама, Япония

Ако обичате природата и тишината, има и друга възможност за вас в Япония: можете да живеете в Окутама. Това е един от многото градове-призраци в Япония, но невероятните пейзажи правят това място наистина специално.

Местните власти забелязаха интереса сред младите хора на това отдалечено място и създадоха специална програма, която да я направи по-популярна. Има специални изисквания за купувачите. Тук могат да живеят само хора, които са 43-годишни или по-млади. И още едно малко нещо: за да станете собственик на къща тук, трябва да живеете поне 22 години в него.

Бъфало, Америка

Властите на Бъфало предлагат на всеки, който има право да купува имот, да го направи само за $ 1. Програмата се нарича Urban Homestead. Такива програми са често срещани в САЩ, особено когато става дума за раздаване на необитаеми земи.

Всичко, от което се нуждаете, е да сте законен гражданин на града, да живеете в новата си къща най-малко 3 години и да инвестирате значителна сума пари в неговите ремонти. Правейки това, властите се надяват да направят града отново красив, без да харчат много пари.

Детройт, САЩ

Родният град на Еминем е в икономическа стагнация от дълго време поради безработицата, банкрута, престъпността и т.н. Така че малко хора използват това като шанс да купуват евтини имоти днес.

Жителите на Детройт са загубили надеждата си, че един мощен град ще се прероди, така че сега са готови да продадат домовете си за много малко пари. Проблемът е, че никой не се нуждае от тези къщи, с изключение на бездомните. Освен това, други щати на САЩ предлагат къщи и земя за малко пари от време на време.

Ливърпул, Великобритания

Проблемът с необитаемите къщи съществува и във Великобритания. Въпреки бързото развитие на страната, все повече жители се местят в столицата за изграждане на успешни кариери.

Според статистиката във Великобритания 200 000 къщи са били празни поне 6 месеца. Повечето от тези къщи бяха изоставени от работническата класа през годините на безработица през 70-те, 80-те и 90-те години. Правителството се опитва да накара хората да се преместят в покрайнините на Ливърпул, продавайки изоставените къщи само за 1 долар.

Въпреки това, правилата за закупуване на имота са доста строги. Ако искате да закупите такава къща, тя трябва да е първата ви сделка за закупуване на имот. Също така, трябва да сте жител на града и да живеете в новата къща най-малко 5 години. Освен това трябва да извършите ремонта според стандартите на града.

Кандела, Италия

Ако все още имате съмнения относно изразходването на $ 1 за къща, трябва да знаете: властите на Кандела са готови да ви платят 2000 долара, ако се преместите в техния град. Властите направиха такъв отчаян ход, само за да се уверят, че този град няма да бъде напълно изоставен.

През 1990 г. е имало 9 000 жители, а през 2019 г. са само 2700 души. Огромен брой хора напуснаха града, търсейки повече възможности. От своя страна градът спира да се развива икономически и нивото на безработица нараства. Властите смятат, че е възможно това малко красиво място отново да се възроди. 

За да бъдете платени за преместване в Кандела, трябва да станете постоянен жител на града и да имате доход от най-малко $ 7,500 на година. Ако се местите сами, ще получите $ 800, и ако се местите със семейството си, ще получите 2 000 долара.

Imasmi web loading