Любопитно

Хобитата, които могат да ви направят по-интелигентни

10:05, July 16, 2021 | От New Me

                Хобитата, които могат да ви направят по-интелигентни

Заслужава си да ги пробвате

Хобитата са нещо прекрасно и могат да ни носят много удоволствие и разнообразие в напрегнатото ежедневие. Ако ви се иска да пробвате нещо ново обаче, може да се насочите към следните няколко хобита.

Те доказано могат да подобрят креативността и да повишат интелигентността ни. А освен това са повече от интересни. Вижте...

Свирене на музикален инструмент

Дори да ви звучи много сложно и непривично в наши дни, всъщност свиренето на инструмент е нещо, което можете да правите за забавление. Влияе отлично върху мозъка и според някои проучвания може да забави и стареенето на мозъка. Струва си да пробвате. 

Снимка на Johnnie Shannon от Pixabay

Ако българските политици бяха известни мислители

Рисуване

Ще се изненадате колко много неща ще забележите и научите, ако само съзерцавате нещата, които рисувате. Движението на животните, жестовете на хората, вятъра в листата... Никой не казва, че трябва да имате някакъв изключителен талант, за да се занимавате с това хоби, но със сигурност ще бъдете много по-вдъхновени и креативни в работата си, а и мозъкът ви само може да се облагодетелства от подобно хоби.

Четене на книги

Едва ли има някой, който се съмнява в ползите от подобно хоби. Развива речта, въображението, мисловната дейност и ви пренася буквално в други светове. Книгите са най-добрият приятел на интелигентността и е важно да намирате достатъчно време за тях, а защо не и да превърнете четенето в хоби.

ТЕСТ: Изберете един дракон

Учене на езици

Не си мислете, че това е скучно и натоварващо занимание. Напротив, помислете си за език, който винаги ви е харесвал, но така и не сте се престрашавали да научите - френски, италиански, испански или дори японски? Дори не е нужно да давате пари за частни уроци, има безброй обучения онлайн, много са и безплатни. А запомнянето на нова информация и мисленето на няколко езика подпомага много дейността на мозъка.

Спорт

Мит е, че спортистите са едни ограничени и глупави хора. Даже е точно обратното - онези, които наистина вникват в един спорт, опитват се да измислят стратегии и ходове, всъщност развиват мозъка си. Така че не подценявайте да започнете някой нов спорт, дори и за удоволствие в свободното време. 

Снимка на engin akyurt от Pixabay

7 начина да пребориш самотата

Мисловни игри

Вместо да застанете пред компютъра за видео игри или да гледате филми с часове, по-добре заложете на мисловни игри - пъзели, скрабъл, шах и още безброй други възможности. Това едновременно ще ви сплоти с любимите хора, ще намали стреса и ще ви направи още по-интелигентни.

Imasmi web loading