Диети

Храните, които не можем да спрем да ядем. А трябва!

22:19, July 04, 2019 | От New Me

                Храните, които не можем да спрем да ядем. А трябва!

Толкова любими, а могат да са толкова вредни

Те са любими на почти всеки и често посягаме към тях. Затова е лесно и да прекалим, което вече започва да се отразява зле на тялото и здравето ни. Ето няколко храни, с които трябва да внимаваме и да не прекаляваме с тях.

Пица. Вероятно нерядко присъства в менюто ви, а някои я консумират дори всеки ден или през ден. Когато ви е слабост да хапвате пица обаче, трябва да опитате да ограничите вредното й действие. Не използвайте "тежки" сосове, месо или прекалено много сирена. Заложете на по-лек вариант и добавете салата, за да си набавите малко повече полезни вещества.

Шоколад. Малко черен шоколад на ден със сигурност ще ви се отрази добре. Но не и ако прекалявате с шоколадовите десерти с различни вкусове и добавки. Това засяга не само килограмите и фигурата ви, но и здравето. Затова бъдете по-внимателни с любимия десерт.

Чипс. Тук едва ли има изненада за някого - чипсът може да е ужасно вреден, не само заради това, че е пържена храна, но и заради всички вредни съставки, които обикновено съдържа. А знаем, че започнем ли да ядем от него, трудно можем да се спрем. Ако не можете без чипс, потърсете по-безвредни опции. Можете сами да си го приготвяте вкъщи и дори да замените пърженето с печене. Резултатът ще ви изненада.

Сладолед. Трудно ни е да устоим точно на това ледено изкушение, особено в горещите летни месеци. Представете си обаче как решавате да хапнете само няколко лъжички сладолед, а накрая изяждате цялата кутия. Твърде много захар, мазнини и калории. Ако не можете да минете без нещо свежо и ледено в жегите, то по-добре заложете на леден йогурт с пресни плодове по вкус.

Imasmi web loading