Храните, полезни за щитовидната жлеза

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

04 Август 2020

Почти няма жена, която в някакъв етап да не е имала проблем с щитовидната жлеза. Затова е важно да се грижим добре за тялото си и да се храним правилно. Ето кои са храните, които допринасят за по-добрата работа на щитовидната жлеза.

Йод

Добре е да си го набавяте с повече риба и млечни продукти, които да включите в диетата си. А още по-добре и ако заложите на йодирана сол у дома.

Вижте още: Защо хората хъркат?

Зелени листни зеленчуци

Спанак, марули и други, които обичате. Те са отличен източник на магнезий, който играе важна роля за процесите в тялото ни. Ако често забелязвате симптоми като промени в сърдечния ритъм, мускулни крампи, хронична умора, може причината да е недостиг на магнезий. Вече знаете как може да наваксате.

Вижте още: Как дългото седене съсипва здравето ни?

Ядки

Кашу, бадеми, тиквени семки - всички те са богати на желязо. И се грижат на тялото ни по два начина - като му набавят желязо и като му осигуряват необходимата доза селений - изключително важен минерал, който помага на щитовидната жлеза да работи по-добре.

Вижте още: Каква е тайната на щастието?

Морски храни

Риба, скариди и др. - ще ви помогнат да си набавите йод. Не бива обаче и да прекалявате с него. Например при проблеми с щитовидната жлеза по-добре избягвайте кафяви морски водорасли, защото могат да влошат състоянието ви.

Зеле

То е страхотен помощник в правилната грижа за тялото ни. И може да предпази щитовидната жлеза от "предозиране" с йод. И въпреки това няма опасност, ако го консумирате и в по-големи количества. Така че посегнете смело към него.

Вижте още: 5 знака, че сте близо до бърнаут

Дреболии

С уговорката, че става въпрос за много умерени количества. Ако обичате да хапвате сърчица, бъбречета, дробчета, ще осигурите на тялото си повече липоева киселина. Не прекалявайте с подобни храни обаче, защото в противен случай ще объркате още повече работата на щитовидната си жлеза.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща