Книги и филми

Имало едно време в Холивуд: Филмът, който всички чакат

13:25, March 26, 2019 | От New Me

                Имало едно време в Холивуд: Филмът, който всички чакат

Всичко, което трябва да знаете за деветия филм на Тарантино...

Всичко си течеше спокойно в началото на годината, Оскарите минаха без особени драми и тогава.... Беше пуснат един трейлър, но не какъв да е. Трейлърът на "Имало едно време в Холивуд" - филмът, върху който Тарантино работи от около 5 години, с участието на Брад Пит и Леонардо ди Каприо! 

Именно това беше повратният момент и всички заговориха за този филм, а очакванията към него вече са повече от огромни.

Ето и какво се знае за "Имало едно време в Холивуд" до момента...

Деветият филм на Куентин Тарантино проследява последните години от златната епоха на Холивуд. Именно в тези променящи се времена бившата звезда от телевизионен уестърн сериал Рик Далтън (Леонардо ди Каприо) и неговият двойник-каскадьор Клиф Буут (Брад Пит) се опитват да си пробият път към славата. Това е обаче съвсем на повърхността. Всъщност в сценария се преплитат няколко сюжетни линии. 

Casablanca (1942) Poster

10 класически филма, които всеки трябва да гледа

Ще се потопите в хипи атмосферата от онова време, ще се пренесете в съвсем различен свят - погледнат през очите на талантливия Тарантино, който през по-голямата част от живота си е бил в Лос Анджелис, включително през 1969 г., когато се развива действието на филма. Амбициозната задача, която си е поставил, е да покаже една епоха, която вече не съществува.

В сценария се намесват и реални събития от онзи период - като жестоките убийства, извършени от комуната, наречена "Семейство Менсън", включително на бременната тогава съпруга на режисьора Роман Полански (в ролята - Марго Роби). Но ако очаквате едва ли не биографичен филм за убийци, сте много далеч от истината. Сценарият засега се очертава многопластов, свеж, забавен, сериозен и на моменти - малко страшничък. 

A Star Is Born Poster (2018)

5 римейка, които непременно трябва да гледате

Откъм актьорски състав също няма да сте разочаровани. Освен двете големи звезди, за които вече споменахме, във филма ще се насладите на играта на актьори като Ал Пачино, а ще е интересно да видим и позабравената в последните години Дакота Фанинг.

Самият Ди Каприо споделя, че сценарият на филма е "един от най-невероятните", които е чел. 

Първоначалната дата за премиерата беше 9 август - тогава се навършват 50 години от убийствата, извършени от сектата "Менсън", но след това датата беше преместена за 26 юли. Независимо дали ще оправдае очакванията ви или не, това се очертава като един от филмите, които задължително трябва да се видят поне веднъж...

Imasmi web loading