Секс и любов

Изгради здрава връзка само за 10 минути

01:16, December 13, 2017 | От New Me

                Изгради здрава връзка само за 10 минути

Липсата на време вече не е оправдание...

Връзките като цяло са сложни и обикновено отнемат много време, за да бъдат изградени. И все пак можем да направим връзката си по-силна и здрава само с няколко лесни стъпки, като всяка буквално може ви отнеме около 10 минути на ден. А ефектът от тях ще е поразителен.

Вижте за какво говорим...

Най-важното за деня

Попитайте се в края на деня кое е нещото, което ви е впечатлило най-силно. Интересувайте се от проблемите и хубавите мигове на другия, когато не сте заедно. Това ви сближава и заздравява връзката ви.

Вижте още: Мъжете разкриват 10 признака, че са наистина влюбени

Прегръдка и целувка

Нищо не кара един човек да се чувства толкова специален и обичан, колкото ласките на любимия. Затова не се лишавайте от прегръдки и целувки, те са най-сладкото.

Бъдете благодарни

Когато половинката ви направи жест за вас, нищо не ви коства да го отбележите и да благодарите. Това малко усилие от ваша страна ще накара партньорът ви да се чувства оценен и щастлив да дава повече от себе си във връзката.

Вижте още: Как влюбването променя тялото ни?

Помагайте си

Не оставяйте само другия или само вие да вършите всички задачи вкъщи. Така със сигурност единият от вас няма да се чувства удовлетворен във връзката, а другият просто няма да разбира какъв е проблемът, защото досега е било все така. Да си поделите подреждането на масата и измиването на чиниите след вечеря ще ви отнеме много по-малко време, отколкото предполагате, а освен това ще ви сплоти.

10-минутното правило

Въведено от някои психолози в терапията на двойките. Според това правило всеки ден трябва да си отделяте по 10 минути, за да си говорите за нещо, което не е свързано с ангажименти към децата, домакински задачи, работа. Поговорете си на философски теми, за чувства или интересни ситуации. Буквално ще се преоткривате всеки ден в рамките на тези 10 минути.

Вижте още:

Време е за секс!

10 брутални истини за връзките

Защо изневеряваме?

Imasmi web loading