Любопитно

Как цветовете подобряват настроението ни?

09:07, August 06, 2019 | От New Me

                Как цветовете подобряват настроението ни?

И не само, но и ни развиват като личности...

Цветовете винаги са играли жизненоважна роля в света, те имат силата да влияят на нашите емоции, избор и ежедневно настроение, но те също имат силата да лекуват. Цветната психология се използва от психолозите за подпомагане на пациентите през трудни моменти. Магазините и търговските марки също използват цветовата психология в маркетинга си, за да повлияят на потребителите да купуват продуктите им. Един пример е: червеният цвят, който обикновено се свързва с любов, страст и вълнение, се използва за обозначаване на продажби и „горещи сделки“.

Цветната психология може да се приложи към почти всичко, включително отношения. Той има способността да подобрява сексуалния ви живот, да създава пространство за изцеление и да ви помогне да внесете повече радост, щастие и енергия във вашия живот и дом.

Цветът има способността да предизвиква различни емоционални и умствени реакции в човек. Ето 7 цвята, които можете да добавите към дома си, всеки със своите специални способности:

Зелено

Много хора свързват зеленото със завистта, но всъщност е цветът, който резонира с вашата сърдечна чакра. Зеленото носи любов и изцеление. Може да ви помогне да излекувате минали рани и да погледнете към по-светло и перспективно бъдеще. Добавянето на зелено към живота ви под формата на растения, декор или облекло може да ви помогне да обработите чувствата си, докато ви помогне да останете спокойни.

Кремаво


Като цяло неутралните цветове насърчават проясняването на съзнанието. Ако вие и вашият партньор сте преминали през трудни времена, заложете на неутрални цветове в дома и скоро ще усетите хармонията, която носи със себе си. 

Розово

Розовото се свързва с много неща като любов, самочувствие, обич, дружелюбност, хармония и вътрешен мир. Добавянето на тези цветове към живота и връзката ви ще внесе нежност и обич във вашия любовен живот, като същевременно насърчава самочувствието и щастието.

Лилаво

Освен всичко друго, лилавото също е известно като цвят, който е свързан с кралете. Внася усещане за лукс, мистерия, креативност и амбиция в нечий живот. Добавянето му под една или друга форма може да предизвика амбиция и креативност, както и интимност, което ще ви помогне да имате по-дълбока връзка с партньора си.

Синьо

Синьото представлява откритост, честност и комуникация. Той помага да се изгради интимност чрез доверие и лоялност. Добавянето на синьо към живота ви ще ви помогне винаги да говорите истината и ще подобри вашите комуникационни умения с партньора, което ще позволи силни и здрави отношения.

Червен


Червеният цвят стимулира любовта, страстта, вълнението и желанието. Освен това носи жизненост, увереност и вълнение. Ако ви липсват тези неща във вашата връзка, помислете дали да не добавите повече червено към живота си и към спалнята си!

Жълт

Жълтото несъмнено носи усещане за щастие и лекота в мислите. Освен това стимулира сигурността и честта, добавянето на жълти цветя в дома или гардероба ви ще внесе чувство на гордост и оптимизъм в живота ви.

В заключение, цветовете са важни, защото променят нашите емоционални и психически състояния.Така че не се колебайте да ги използвате, за да подобрите живота си. 

Imasmi web loading