Как да изберем перфектния парфюм?

Снимка на engin akyurt от Pixabay

Снимка на engin akyurt от Pixabay

Автор: New Me

17 Май 2021

На всички ни се е случвало в магазина да харесаме много даден парфюм и да си го вземем, но след това горчиво да съжаляваме както за избора си, така и за напразно похарчените пари. Ако искате да намерите най-подходящия за вас парфюм, трябва да знаете тези 3 стъпки и да ги следвате.

Открийте последващия аромат

Парфюмите никога не миришат така, както в началото сте ги усетили. Те имат два последващи аромата, които могат коренно да се разминават с първоначалния. Така например, в първите 15-20 минути ще усещате един аромат, но след това той ще се измени. Тогава могат да се проявят по-силно други от съставките в парфюма.

Представете си, че един парфюм има нотки на роза и ванилия и първоначално сте усетили розата, която много ви е допаднала. Впоследствие обаче може да се засили ваниловата нотка, която да не ви хареса. След няколко часа тя също ще отслабне и ще остане финалният последващ аромат, който евентуално ще издържи и ще се усеща до края на деня. Затова е важно да откриете как се изменя с часовете парфюмът, за да знаете дали наистина ви допада.

Вземете мостра и си тръгнете

Не е препоръчително да взимате парфюм веднага, след като сте го помирисали. Поради гореизброените причини. Затова напръскайте обилно листче като мостра, вземете го със себе си и го проверете с напредването на деня и минаването на часовете как се променя и дали още ви харесва. Ако на другия ден ароматът все така ви допада, значи това е вашият парфюм. 

Важно е как ще стои на вашата кожа

Една стъпка, която много хора пренебрегват. Дори на мострата да мирише божествено, на вашата кожа може ароматът да се измени и да няма същия ефект. Затова се напръскайте леко с тестера върху китката (от вътрешната страна) или на врата (в областта зад ухото). Проверете след няколко часа как се усеща все още парфюмът или накарайте хората около вас да ви дадат мнение. Така най-точно ще можете да прецените дали този парфюм наистина е за вас.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща