Здраве

Как да почистиш синусите за 1 минута?

08:34, February 05, 2021 | От New Me

                Как да почистиш синусите за 1 минута?

Доктори дават безценни съвети...

В пика на грипа и настинките темата е повече от актуална. Ето как без лекарства можете да си помогнете и да отпушите синусите. За да ви е по-лесно, отдолу има и видео с процеса:

Просто трябва да седнете и да се отпуснете.  Докато седите с глава и тяло под ъгъл от 45 градуса, обърнете главата си настрани и разтрийте стерноклеидомастоидния мускул надолу четири или пет пъти надолу. Можете да намерите мускула точно под ухото, който продължава надолу по врата до ключицата.Направете това от двете страни на врата си, за да помогнете за отпускане на врата.

С показалеца намерете твърдата, костелива част на горните страни на носа си и се придвижете надолу към меката част от страната на носа, където костта завършва. Започнете да масажирате тази зона с кръгово движение с възможно най-голям натиск за около 20 секунди. След като приключите, разтрийте мускулите от страната на носа надолу и към скулите си, за да ги отпуснете.  

Сложете показалците под вътрешната орбитална кост над очите, докато не намерите в костта прорез, наречен супер орбитална прорез. Обикновено е точно над центъра на окото. Масажирайте тази ямка с кръгово движение с толкова натиск, колкото можете да се справите за около 20 секунди. След като го направите, масажирайте напред с две ръце, като започнете от центъра на челото и издърпате навън към слепоочията. След като преминете през този процес, трябва да забележите много облекчение в синусите си и трябва да можете да издухате носа си доста лесно.

Може да се наложи да повторите този процес отново. Ето и видео с обяснения нагледно:

Imasmi web loading