Как да предпазим кожата при честото миене на ръце

Автор: New Me

26 Март 2020

Честото миене на ръцете може да държи микробите далеч, но може също да повреди кожата. С огнището на COVID-19 експерти от Световната здравна организация  и Центровете за контрол и превенция на заболяванията  насърчават всички да мият ръцете си често. А ето съветите ни как да спазвате препоръките, но и да се погрижите за кожата си.

Експертите съветват да не мием ръцете си не с гореща, а с хладка вода. Горещата вода води до пресушаване на кожата на ръцете. Те предупреждават, че горещата вода отнема от ръцете ви всякакви естествени масла, от които се нуждае, за да остане устойчива.

Тъй като много сапуни могат да причинят изсъхване и напукване, лекарите съветват да миете ръцете си със сапун, който е овлажняващ.Освен това експретите препоръчват да бъдем старателни, докато си мием ръцете, а не прибързано и агресивно да търкаме. 

За да избегнем пресушаването, трябва да използваме крем за ръце веднага след като сме ги измили. Дори лек слой ще свърши работа.

Специалистите обясняват, че овлажнителите помагат при грижата за кожата, защото те възстановяват на бариерната функция на епидермиса, осигуряват защитен филм,  увеличават съдържанието на вода в епидермиса, успокояват кожата, подобряват външния вид и текстурата на кожата.

В допълнение към нанасянето на овлажнител върху влажна кожа след измиване, експертите съветват след това да си сложим ръкавици. Дали за час-два, или за цяла нощ, вие преценявате. По този начин ще помогнете на полезните вещества да проникнат в кожата и да я възстановят пълноценно. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща