Как да спиш, за да облекчиш болката в тялото?

Автор: New Me

09 Юни 2020

Идеалната позиция за спане за вас зависи от вашето индивидуално здраве и състояние. Лекарите дават обяснения как трябва да спите, за да облекчите или предотвратите всичко - от болки в гърба и раменете до акне, бръчки и други.

Болка в гърба
Спането погрешно може да нанесе на гръбнака ви сериозни щети. Номерът за намаляване на болката в гърба е поддържането на гръбнака в естествената му извивка. Най-добрият вариант е да лежите по гръб или на една страна с възглавница, стратегически поставена да намалява стреса от долната част на гърба, казва Джефри Голдщайн, доктор по медицина, началник в отделението по ортопедична хирургия в Лангон.

Болки в бедрата

Можете да облекчите болките в бедрата, като лежите по гръб. Това изправя извивката на гръбначния стълб, за да окаже по-малък натиск върху бедрата, казва Приянка Ядав, специалист по медицина на съня в университетската болница Робърт Ууд Джонсън. „Не искате да оказвате по-голям натиск върху зоната, която боли, защото това ще причини още повече болка, а болката ще доведе до още по-леки етапи на съня“, казва тя.

Болки в шията
Правилната възглавница ще поддържа главата ви дори с раменете, намалявайки болката във врата през нощта. Намерете височина на възглавницата, която няма да напряга шията, казва д-р Голдщайн. Само внимавайте да не използвате прекалено висока, предупреждава д-р Бей. „В опит да намерят удобна позиция за сън, някои хора взимат огромна пухкава възглавница или спят на две възглавници“, казва той. "Те са удобни, но не мислят за врата."

Болка в коляното

Когато спите, може да не осъзнаете какво причинява болки в коленете. "Много болка в коляното е от момента, когато краката се допират един до друг", казва д-р Бей. Той препоръчва да поставите възглавница или нещо друго меко между краката, за да намалите контакта. 

Хъркането
"Гравитацията на вашия гръб изтласква всичко обратно в дихателните пътища и прави дихателните пътища по-малки с нарушения във въздушните потоци“, казва д-р Ядав. Повдигнете главата си с две възглавници и ще видите, че това ще помогне. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща