Красота

Как да стегнем отпуснатата кожа?

08:16, July 06, 2021 | От New Me

                Как да стегнем отпуснатата кожа?

Страхотни домашни методи!

Да се отървете от увиснала кожа не е лесно, но може да се направи, ако следвате правилните съвети и техники, споменати по-долу. Ето няколко мощни домашни средства за стягане на кожата след отслабване, които можете да започнете да използвате веднага, защото повечето неща вероятно вече ги имате.

За някои хора отпуснатата кожа се причинява от бързо отслабване или стареене, излагане на слънце, токсини или преждевременни бръчки. Тези средства ще ви помогнат да стегнете кожата около лицето и шията си.

Кокосово масло

Кокосовото масло помага за премахване на свободните радикали, които причиняват увреждане на кожата поради силните си антиоксидантни свойства. Правилното използване на тази чудесна натурална съставка ще ви помогне да поддържате кожата си хидратирана, влажна и да предотвратите увисване, като я стегнете. Просто масажирайте кожата си с кокосово масло в продължение на 5 минути всяка вечер, преди да заспите. Повтаряйте този метод ежедневно, докато не сте доволни от резултатите.

Белтък и мед

Комбинирането на яйчен белтък и мед, когато се използва като маска редовно, не само ще ви даде здрав вид на кожата, но и ще ви помогне да я стегнете и да предотвратите преждевременното увисване. Медът е богат на антиоксиданти, които помагат за премахване на токсините от кожата, докато яйчените белтъци помагат за възстановяване на кожните клетки и подобряване на еластичността.

За да си направите маска за лице с мед и яйчен белтък, просто смесете 1 белтък с 2 супени лъжици органичен мед и го нанесете върху лицето и шията, оставете го за 20-25 минути, преди да го измиете с топла вода. Правете това два пъти седмично за най-добри резултати.

Зехтин

Зехтинът се използва от векове в много култури като естествен овлажнител, почистващ препарат и като антибактериално средство за кожата. Това масло-чудо е много мощен антиоксидант, който също е богат на витамин Е, помага за защита на кожата от вредните UV лъчи на слънцето и стяга кожата по естествен начин.

Просто нанесете малко зехтин върху засегнатите участъци от кожата си и го масажирайте в продължение на 3-4 минути всяка вечер. Не забравяйте да вземете душ преди да приложите маслото за най-добри резултати.

Скраб от кафе

Кафето съдържа мощни антиоксиданти, които помагат да се предотвратят ранните признаци на стареене. Ето как да си направите страхотен скраб.
Съставки:
¼ чаша утайка от кафе
¼ чаша кафява захар
½ чаена лъжичка канела
2 лъжици кокосово масло (загрято)
Смесете всички горепосочени съставки до постигане на гладка смес и нанесете върху засегнатите участъци от кожата си. Масажирайте в продължение на 3-4 минути и я оставете за още 5 минути, преди да го измиете с топла вода. Повтаряйте тази процедура 2 пъти седмично за бързи резултати.

Imasmi web loading