Как протестират различните зодии?

11 Септември 2020

Вече над два месеца продължават протестите в София и десетки градове на България.

След като протестиращите граждани по естествен път се разделиха по мисия, визия, цели, способи за постигане на тези цели, външни и вътрешни политически пристрастия, възраст, произход, минало, бъдеще, култура, степен на радикализация, цвят на очите и десен на чорапите, днес ние сме тук, за да предложим още едно задължително разделение: по зодии.

Как следва да протестира всяка зодия и в коя група ще попаднете вие? Разберете в следващите редове.

Овен

Печално известни с неумелия контрол върху гнева си, Овните могат да използват протеста като вид терапия и обикновено го правят. Можете лесно да ги локализирате във всяка една тълпа - те са най-отпред, развяват знаме, хвърлят яйце, търкалят се по земята, правят закаляваща гаргара с лютив спрей, разкъсват облеклото си и с пълно гърло раздират монотонния звук на “Вдигни очи, виж този свят”. Овните не са там, за да полират паважа. Те са там, за да го изтърбушат, да го сдъвчат, и да го изплюят в лицето на всеки мерзавец, който се изправи пред погледа им.

Снимка на Clker-Free-Vector-Images от Pixabay

Коя известна личност си според зодията?

Телец

Телците възприемат протеста като лично предизвикателство и въпрос на чест. В невъзможността си да приемат факта, че няма да постигнат своето, те са инициатори и участници в най-разнообразни демонстрации на инат и неотстъпчивост. Телците опъват палатки, шатри, лагери и подвижни съоръжения, барикадират се, окопават се, окупират институции, нахлуват в сгради и методично напомнят, че в крайна сметка ще стане точно това, което те искат и то точно по начина, по който те са го решили. Имайте предвид, че правейки всичко това, Телците се лишават от дивана си, пицата си и следобедната си дрямка. Страхувайте се.

Близнаци

Близнаците просто не издържат. Те обикалят между различните групи от протестиращи, попиват думите и действията им, анализират ги, избухват и си тръгват. Пишат гневен статус. Връщат се. Вдъхновени са, сбиват се, пускат цитат на Чарлз Буковски от ареста, организират контрапротест, протестират срещу него, разплакват се и изпадат в щастлива депресия. Противно на широко разпространената заблуда, Близнаците винаги знаят какво точно искат - просто искат по няколко различни неща едновременно, а повечето от тях се изключват взаимно.

Рак

Няма как да не сте се запитали кой постоянно стои зад пулта и пуска “Моя страна, моя България”. Можем обосновано да предположим, че това е агитката на Раците. Те страдат. Те плачат и бършат сълзите си във флага. Запалват мъждукащо огънче, поклащат запалка в мрака и горестно оплакват скръбната тегоба на сиротната безнадеждност на мрачния, безрадостен и злочест български народ от жални клетници и меланхолични страдалци. Според близки до властта информационни агенции, снимките на обгазени хора не са нищо повече от снимки на Раци в обичайното им психо-емоционално състояние.

Photo by Yuri Efremov on Unsplash

Кой литературен шедьовър си според зодията?

Лъв

Лъвовете са лидери - на протеста, на неговите подразделения, клики, групи, партии, акции, събития, организации, участници, семействата им, децата им, социалния им кръг, познатите, непознатите и още неродените жители на държавата, континента, планетата, вселените и паралелните светове. Лъвовете не участват в протести. Те ги създават, ръководят, оглавяват, дирижират, редактират и коригират. Лъвовете знаят как. Знаят защо. Знаят кога. Не е нужно да ги питате. Те ще ви кажат сами.

Дева

Девите като цяло подкрепят протеста, но така и не успяват да го харесат истински, тъй като те не харесват почти нищо. Омерзени са от управлението на държавата точно толкова, колкото са омерзени от протестиращите, от алтернативите и от предложенията на всички за всичко, завинаги. Техният фин и изострен перфекционизъм е грубо накърнен от недодяланата същност на реалността, поради което на площада ще ги познаете много лесно - те стоят настрана, в статична поза, с тъмни очила, под които се крие ледено сразяващ поглед, отправен към провинциалната естетика на събитията и участниците в тях.

Кой филм си според зодията?

Везни

Везните са чудовищно объркани и искрено страдат от така създалата се ситуация. Те разбират протестиращите, които имат всички основания да са недоволни; разбират и онеправданите органи на реда, които някак вяло и по задължение размятат своя миловиден бокс; те разбират и управляващите, които може би не са лоши хора, само че малко са се объркали. Везните се лутат между несъвместимостите, разпръсквайки безрезервната си любов в произволни посоки, търсейки баланс в счупената везна.

Скорпион

Никой няма никаква представа как протестират Скорпионите, защото това е част от тайния им живот, обвит в тайнствени действия и съставен предимно от много тайнствени тайни. Твърде вероятно е формата на протест на Скорпионите изобщо да не е свързана с появяване на площада - тези хора нямат време за губене в карамфили и разходки. Скорпионите действат. Те сезират институции, пускат сигнали, събират и систематизират информация, водят дела, издирват бели хакери, обръщат файлове, разконспирират схеми, пишат имейли, разменят си тайни флашки и в общи линии се концентрират върху практично оползотворяване на интелекта си.

Снимка на Pexels от Pixabay

Велики банди, чиито имена са вдъхновени от литературата

Стрелец

Стрелецът пише “Оставка” на плажа и качва снимката във Фейсбук. Носи нашивка “Оставка” на планинарската си раница, сложил е стикер “Оставка” на караваната си и снима лист А4 с надпис “Оставка” на фона на различни дестинации по земното кълбо. Стрелецът ще протестира, когато се върне - седейки на бордюра с томче на Керуак, биоразградима чаша домашно кафе с много мляко, велосипед от градски тип и компания от двама-трима близки приятели, които също изживяват ситуацията като поредното вълнуващо приключение.

Козирог

Козирогът рядко има време да присъства на протест чисто физически, тъй като обикновено през това време е на работа - без значение кое време е. Все пак, гражданите от тази група имат ясно дефинирано мнение за процесите в държавата - напълно последователно в своето пасивно-агресивно отвращение. Козирогът винаги носи торбата с хапливи критики в задния си джоб и е готов да я разтвори щедро пред когото и да е, стига това да почака до края на работния ден.

Neil Patrick Harris/Josh Radnor/How I met your mother (2005)

14-те най-нелепи заглавия на книги, които някога сте чували

Водолей

Протестът е най-естественото и характерно вродено състояние на Водолеите и те много се радват, че най-сетне толкова голяма маса хора са поне толкова недоволни от живота и вселената, колкото тях. Те самоотвержено разпространяват теорията за световното падение на още неопитните наивници, посвещават ги в учението на нихилизма и скептицизма, пласират тениски с масонски символи сред палатковите лагери, чипират всеки несъгласен с тях посредством мисловна 5G антена и се молят извънземните да дойдат по-бързо, за да могат най-сетне да общуват свободно и смислено със себеподобни.

Риби

Има два вида Риби. Първите съставляват най-голямата част от съвременните хроникьори на протеста - те четат и пишат за него, пеят за него, снимат го, излъчват го, рисуват го, възпяват го и го поругават, гледат го дълбокомислено от мястото на събитието, от прозореца или от телевизора си, анализират го, сънуват го и го украсяват с невъобразимите емоционални багри на собствената си душевност. Вторите изобщо не са разбрали, че има протест.

Ако не сте съгласни с гореизложените обобщения, чувствате се накърнени, обидени, дискриминирани или онеправдани: не забравяйте - вие винаги имате право да протестирате.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща