Какво се случва, когато ти разбият сърцето?

Автор: New Me

14 Март 2019

Ако никога не сте били съкрушени в любовта, можете да се смятате за един от най-щастливите хора на планетата. Лошите скъсвания обикновено оставят дълбоки емоционални белези, които са твърде трудни за лечение. И учените действително са съгласни, че съществува концепция за разбити сърца и могат да имат физическо въздействие върху тялото. 


Американската сърдечна асоциация съобщава: „При синдром на разбити сърца, част от сърцето ви временно се разширява и не изпомпва добре, докато останалата част от сърцето ви функционира нормално или с още по-силни контракции. Синдромът на счупено сърце може да доведе до тежка, краткотрайна недостатъчност на сърдечния мускул. " За щастие, учените най-накрая предложиха някои отговори, които ще помогнат на хората с разбити сърца.

 Ето какво се случва с тялото, когато претърпиш любовна катастрофа:

- Много хора всъщност изпитват физическа болка след разбиването на сърцето и науката го подкрепя. Кортни Несбит, която практикува индивидуална, по двойки и групова терапия, казва: „Вярвам 100%, че разбитото сърце и емоционалната болка могат да повлияят отрицателно на физическото здраве. Умът е много мощен орган и сърцето е много мощна емоция. Когато двете се комбинират, тя със сигурност може да предизвика физическа реакция.” За да облекчите болките, правете физически дейности, за да се освободите от тази емоционална болка.

- Внезапният край на връзката често причинява депресия. Психиатърът Кенет С. Кендлър казва: „Когато разгледахме стресовите събития в живота, които предразполагат мъжете и жените към появата на депресия, най-токсичната комбинация е загуба и унижение. Ако сте в такава ситуация, намерете някой, който ще бъде там, за да разговаряте с вас и да ви подкрепя, за да обсъждате нещата и да избегнете депресията.

 - Сърцето може да остави трайно въздействие върху телесното тегло. Много хора се справят с тъгата си с ядене и преяждане, докато други губят апетит. Затова се уверете, че планирате храната си, за да предотвратите такива последствия и да контролирате теглото си. 

- Сърцето е доказано, че отслабва имунната система, поради повишените нива на стрес. Затова се уверете, че приемате витамини и яжте храни, богати на хранителни вещества, които ще повишат имунитета и ще предотвратят настинки и грип.

- Повишените нива на стрес водят до хормонален дисбаланс в тялото, което от своя страна оказва влияние върху тена и причинява различни проблеми с кожата.

- Тай Уитч твърди, че „проучванията на fMRI са установили, че разбиването на сърцето активира същите механизми в мозъка, които се активират, когато наркоманите се чистят от наркотици. Тези силни симптоми от загубата на любов влияят на способността ни да мислим, фокусираме и функционираме адекватно.

 - Много хора се сблъскват със затруднения със съня след разбиването на сърцето, поради повишените нива на стрес. Специалистът по сън Крис Уинтън казва:  "Стресът пречи на съня. Лишаването от сън увеличава стреса и неговите последици.” Намерете начин да намалите стреса и да предотвратите безсънието. Опитайте супражнения, йога, медитация, музика, четене, ходене в природата, успокояващи чайове.
 
За щастие, има ефективни начини да преминете през трудния период на разбиване на сърцето по-лесно и не забравяйте, че времето изцелява всички рани.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща