Какво задържа двама души заедно?

Автор: New Me

07 Май 2019

Остаряването заедно с някого, когото обичаме, е картина, която повечето от нас обичат да рисуват в главите си. За съжаление, много пъти не успяваме да осъзнаем, че изграждането на семейство изисква търпение, разбиране, любов, подкрепа и много компромиси.

Отглеждането на връзка отнема време, защото трябва да я култивирате. Но понякога хората не са достатъчно мотивирани да работят за връзката си. Дори години брак може да накара партньорите да се почувстват като непознати. Натоварването на работата, домашните задължения и родителските взаимоотношения влияят на връзките, докато партньорите не осъзнаят, че вече не се разпознават. Това поражда повече проблеми, когато и двамата партньори са упорити и отказват да работят заедно. Такива двойки може да изглежда, че нямат нищо общо. Има обаче двойки, които са противоположни на инерцията. Те не са съвършени, но техните намерения са чисти. Това качество ги прави по-добри партньори, защото се учат от грешките си и се стремят да поправят нещата. Ето и на какво залагат те:

ЕФЕКТИВНА КОМУНИКАЦИЯ

Първият отговор е комуникацията. Когато разберете какво иска партньорът ви, оценявате всеки аргумент обективно и откривате своите недостатъци. Никой не е прав, когато емоциите взимат превес.Ефективната комуникация включва не само говорене, но и разбиране на партньора ви. Това включва слушане и разбиране на техните чувства. Трябва да сте наясно със своите чувства и с партньора си.  

СЪГЛАСУВАНЕ

Малките неща също имат значение! Трябва да намериш време за малките радости в ежедневието. В противен случай рискувате да вкарате връзката в рутина. Отделете време от натоварения си график за общи дейности. Когато нещата станат трудни, ще погледнете назад към тези моменти. Трябва да продължавате да се опитвате, дори и да чувствате, че нещата не се развиват по най-добрия начин.

ДОВЕРИЕ


Доверието е фундаментална част от всяка връзка, но когато става въпрос за партньори, това е най-важното. Доверието позволява връзката ви да расте. Когато нещата станат тежки, доверието ви кара да се обърнете един към друг.  Въпреки това е лесно да се загуби доверие и е трудно да се поддържа. Ето защо винаги трябва да сте наясно с партньора си за намеренията си.

НАМЕРЕТЕ ОТГОВОРА НА ПРОБЛЕМА

Често, когато двойките спорят, е лесно да влязат в спиралата на взаимните обвинения. Но тези разногласия не трябва да ви отблъскват от партньора ви. Бъдете решение, а не причина за конфликта. За да поддържате здрави взаимоотношения, трябва да намерите начини да достигнете до партньора си. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща