Красота, Любопитно

Когато красотата е разтегливо понятие...

18:57, August 16, 2017 | От New Me

                Когато красотата е разтегливо понятие...

По света има доста странни разбирания за това какво е привлекателно...ама наистина доста странни. Колкото и да не вярваме, има места, на които малките стъпала, например, са намирани за доста секси. И не само...

По света има доста странни разбирания за това какво е привлекателно...ама наистина доста странни. Колкото и да не вярваме, има места, на които малките стъпала, например, са намирани за доста секси. И не само...

Япония

Страната, в която кривите зъби са смятани за страхотно достойнство. Ако в Европа се опитваме да подредим и избелим зъбите си, то японките се радват, ако имат стърчащи зъби. Смята се, че това ги прави доста по-привлекателни.

Нова Гвинея

В култ е издигнато декорирането на телата. Прави се от мъже на специални церемонии, а татуираните жени имат титлата на страхотни красавици.

Южна Корея

Ако искаш да си нещо като богиня в Южна Корея, трябва да притежаваш сърцевидно лице. Пластичната хирургия е издигната в култ, а подобен род операции освен много сложни, са и много болезнени. Но това не спира момичетата в търсенето им на перфектната форма на лицето.

Мавритания

Страната, в която килограмите в повече са задължителни, ако една жена иска да бъде привлекателна. И майките на момичетата не се спират дотук – пращат ги в специални ферми, където ги хранят с храна, съдържаща 16 хил.калории на ден. Доста от девойките имат стомашни проблеми, но красотата искала жертви...

Иран

Това е мястото за операция на носа. Тотален хит. Правият нос върви ръка за ръка с висок обществен статут. Безумието не спира дотук. Много младежи ходят с лепенки на носа като след операция, дори отдавна вече да са си я направили. По този начин демонстрират охолство.

Китай и Тайланд

Тотален признак на красота е бледата кожа. Надали ще си намерите крем за лице, който да не е предназначен точно за това. Много китайци ходят дори на плаж с маска, за да не потъмнеят.

Африка

Високото чело е смятано за супер привлекателно в африканското племе Фула. Жените стигат дотам, че махат част от косата си, само и само да бъдат магнит за мъжете.

Мианмар

Дългият врат е на почит в източната част на страната. Дамите дори носят медни пръстени около вратовете си, за да могат да ги издължат. Вярва се, че колкото по-дълъг е вратът на жената, толкова по-красива е тя.

Етиопия

Разпъната уста в етиопското племе мурси е абсолютно задължително за желаещите да бъдат привлекателни. За целта се използват специални дискове. Колкото по-голям е дискът, толкова по-висок социален статус има дамата. Според вярванията на племето дяволът влиза през устата и благодарение на диска това няма как да се случи.

Таджикистан

Е, там на мода е едната вежда. Ако момичето не е „надарено“ с толкова окосмяване, то рисува допълнително косъмчета, за да се получат сключени вежди. Според местните вярвания това означава, че момичето има голям късмет в живота.

 

Вижте още:

Не на цигарите или черно-бели сънища?

Чертите, които притежават успешните хора

(Не)познатият Титаник

Как да се харесваме и да сме щастливи?

Как да стопите ледовете във всеки разговор?

 

Imasmi web loading