Трип

Кои са най-подценяваните европейски градове

18:37, April 20, 2020 | От New Me

                Кои са най-подценяваните европейски градове

А са толкова красиви, че няма никаква причина да не са редом до най-известните...

Забравете Париж, Рим и Лондон ...изгубете се в град, който никога не сте били преди. Ето 10-те недооценени дестинации в Европа, които заслужават място в списъка ви с предстоящи пътувания:

Лил, Франция


Някога страхотна индустриална зона, Лил прерасна във впечатляващ културен център през последните няколко десетилетия. Това е четвъртата по големина градска зона във Франция след Париж, Лион и Марсилия, но въпреки това доскоро рядко се смяташе за задължителна дестинация. Лил е станал известен с дизайна - през 2020 г. ще бъде обявен за световна столица на дизайна, и храната - комбинацията от белгийско и френско влияние създава вкусни основни ястия. Историческият градски център е забележителен с красивите си сгради, магазини и калдъръмени улици.

Букурещ, Румъния


Ако обичате историята и архитектурата, Букурещ е мястото за вас. Миналото на града е изписано в странната му комбинация от мавритански, съветски и френски класически сгради. Букурещ е дом и на най-голямата сграда на Парламента в света, издигната през 80-те години на миналия век при бруталния тоталитарен режим на Николае Чаушеску. За да научите повече за историята на Букурещ от местен, препоръчваме пешеходна обиколка на Стария град. 


Ното, Сицилия, Италия


В Ното има няколко фантастични плажа. Можете също така да прекарате цели дни да се разхождате из града, възхищавайки се на великолепните сгради - Ното бе обявен за световно наследство на ЮНЕСКО заради бароковата си архитектура. Както навсякъде в Сицилия, храната в Ното е феноменална. 

Залцбург, Австрия


Друг обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО - Залцбург, е забележителен с готическата и бароковата си архитектура, както и с впечатляващите храна, изкуство и музика - той е бил родното място на Моцарт.

Малмьо, Швеция


Въпреки че често се пренебрегва крайбрежният град Малмьо е едно от най-интересните места в Швеция. С модерни ресторанти на всеки ъгъл Малмьо е отличен избор за пътешественици, които искат да избегнат туристическата тълпа в Скандинавия.

Генуа, Италия


Вместо Рим прекарайте италианската ваканция на мечтите си в смирена Генуа. Много градове в Италия могат да твърдят, че имат най-добрата кухня, но Генуа е категоричен: той е родно място както на пестото, така и на фокачата, а пристанищният град произвежда и приказни ястия от морски дарове. Вероятно не можете да сбъркате с нито един ресторант тук и често най-малките сервират най-добрата храна. 

Сантяго де Компостела, Галисия, Испания


Само на няколко часа с влак от Порто, Португалия Сантяго де Компостела е един от най-уникалните, но често пренебрегвани места в Испания. Смес от древни и съвременни култури, градът е най-добре да бъде проучен пеша. Разгледайте забележителностите и звуците на оживената столица на Галисия, най-недооценения регион на Испания в северозападната част на страната. Катедралата Сантяго де Компостела се счита за една от най-впечатляващите сгради в романски стил в Европа. 

Люцерн, Швейцария


Чист въздух, чиста вода и страхотен туризъм: Люцерн е мечтана дестинация на почиващите. На около 45 минути от Цюрих, градът е разположен край линията GoldenPass, живописен влак, който минава през Алпите. Отделете половин ден, който да прекарате на връх Пилат (трудно е да пропуснете, тъй като може да се види отвсякъде в града). 
 

Маастрихт, Холандия


Маастрихт е идеалното място да отидете, ако обичате Амстердам, но не искате да се вмъкнете отново в туристическата блъсканица. За по-приключенско изживяване, разгледайте метрото в Маастрихт, пешеходна обиколка на подземните пещери на града е страхотна идея, чудесна храна можете да намерите дори в малките заведения, в които се хранят студентите, но дори само разходките по малките улички си струват. 

Imasmi web loading