Здраве

Кой е най-добрият природен антибиотик?

15:00, October 15, 2018 | От New Me

                Кой  е най-добрият природен антибиотик?

Две съставки, а цяло чудо...

Учените неведнъж са доказвали, че куркумата има изключително мощно лечебно свойство.Много хора я използват като естествено лекарство, което третира проблеми с дихателната система, чернодробни заболявания, кожни проблеми, стомашни проблеми, навяхвания на мускули и рани.

Много изследвания, направени от реномирани лекари и учени, са доказали, че куркума помага при борба с инфекции, възпаления, проблеми с храносмилателната система и дори рак. Куркуминът осигурява антиоксиданти, необходими за доброто ви здраве.

Също така куркумата е в състояние да лекува гастрит, проблеми с храносмилателния тракт, пептични и стомашни язви. Това се дължи на способността му да се бори с микробите.

Основната характеристика на куркума - куркуминът, осигурява положителен ефект върху възпалението на молекулите и подпомага процеса на възстановяване на клетките.

Скорошно проучване показва, че благодарение на свойствата на туморона, за които е установено, че подхранват мозъчните клетки и засилват своята функция, куркумата помага за лечението на болестта на Алцхаймер. Проучванията показват още, че антиоксидантните, противоракови и възпалителни свойства на куркумата са толкова силни, че могат да бъдат използвани за борба с рака. Това означава, че разрушава само лошите клетки, докато оставя здравите клетки.

Ако смесите куркума с мед, тогава ще получите здравна бомба, която ще стимулира вашето здраве. С тази смес ще подобрите храносмилателната система, ще ви помогне да се преборите с бактериите и вирусите и ще предотвратите развитието на лошите бактерии в храносмилателната система.

Съставки:

Прах от куркума или настърган корен- 1 супена лъжица

Суров мед – 1,5 супена лъжица

Поставете и двете съставки в чаша и разбъркайте добре, докато постигнете еднородна смес. В случай на грип или настинка, трябва да я консумирате най-малко на всеки два часа. След като започнете да се чувствате по-добре, трябва да взимате по една лъжица на всеки три часа.

Можете да го консумирате директно или да го разтворите в чай.

 

 

Imasmi web loading