Кой литературен шедьовър си според зодията?

Photo by Yuri Efremov on Unsplash

Photo by Yuri Efremov on Unsplash

Автор: New Me

31 Май 2021

Замисляли ли сте се коя книга отговаря най-много на вашата зодия и кой литературен шедьовър би описал характера ви почти до съвършенство? Е, ние ви предлагаме нещо забавно и интересно - вижте коя класика се доближава максимално до вашата душевност. Тъкмо още един повод да се захванете с добро четиво в следващите дни...

Овен - Укротяване на опърничавата

Какво е по-достойно за вас от безсмъртните думи на Шекспир? А в тази абсолютна класика ще намерите много от себе си, сякаш наистина е писана за вас. Силният ви характер е вашата запазена марка, можете да минете без проблем през всичко и да наложите собствената си воля. А единственото, което може да ви укроти в най-добрия смисъл на думата, е любовта на също толкова силен и достоен партньор. 

Телец - Възвишение

Достатъчно смели сте да се борите за това, в което вярвате. Не се страхувате да защитавате идеалите и мечтите си, дори това да изглежда безразсъдно или крайно в очите на околните. Винаги знаете какво искате и не се страхувате да вървите по своя път, без значение какво е мнението на околните. Безкрайно принципни сте - нещо, което не всеки притежава в днешно време. Затова и понякога се чувствате неразбрани от околните. "Възвишение" на Милен Русков е книгата, която отлично би ви описала.

Най-красивите любовни истории на Джейн Остин

Близнаци - Отнесени от вихъра

Също като главната героиня в този шедьовър на Маргарет Мичъл - Скарлет О'Хара, вие знаете отлично кое е най-добро за вас, амбициите ви са големи, обаятелни, смели, различни и интригуващи сте. На останалите винаги им е приятно да са около вас и да черпят от невероятната ви енергия. Успявате да заредите с емоциите си и тези наоколо. Вие сте личност, която винаги бива забелязвана и остава запомнена дълго след това.

Рак - Разум и чувства

Тази класика на Джейн Остин сякаш е писана за вас. Вие винаги сте в опит да балансирате изключителната си емоционалност и разума си. Можете да сте много раними и деликатни, но също така успявате да намерите верния път към онова, което е най-добро за вас. Понякога допускате да бъдете използвани и наранени, но бързо се учите от грешките си и не ги повтаряте. Вашата душевност се среща веднъж на милион и това ви прави толкова специални.

pixabay.com

8 книги за нов старт в живота

Лъв - Портретът на Дориан Грей

Кой не обича Оскар Уайлд и кой не е чел неповторимата история на Дориан Грей? Но това е книгата на Лъвовете. Те са онези харизматични, силни, обожавани натури, които обаче лесно могат да попаднат в капана на собственото си его. Нещо, от което усилено се опитват да избягат, но възхищението в очите на околните понякога ги заслепява. Как успяват да балансират силния си характер и добродетелите - това само Лъвовете могат да знаят.

Дева - Яж, моли се и обичай

Вие сте винаги в търсене на по-добрата си версия. Опитвате се да откриете себе си и не обичате да сте в застой. Усещате силна връзка със себе си и за околните понякога може да изглеждате твърде вглъбени и самодостатъчни. Интуицията ви работи безпогрешно и тя най-добре ви подсказва кога е време за промяна в живота. Научете се да се вслушвате повече във вътрешния си глас и всичко ще си дойде на мястото. Точно както с героинята на Елизабет Гилбърт.

Photo by Daniel Schludi on Unsplash

50 велики цитата от книги

Везни - Джейн Еър

Мъдри, принципни, добри и сякаш надскочили времето си. Това са Везните, точно като героинята на Шарлот Бронте. Те са винаги готови да се отзоват за приятел, дори когато ситуацията е повече от страшна, и няма да оставят близък в беда. А когато са наранени, знаят дали и доколко могат да простят. Везните са обаятелни и неповторими, така че няма никаква изненада, че могат да бъдат описани с този вечен роман.

Скорпион - Любов по време на холера

Ако има човек, създаден и можещ да обича истински при всякакви обстоятелства, това е Скорпионът. За него физическият аспект на нещата е не по-малко важен и за това също не съществуват прегради. Точно като в "Любов по време на холера" на Габриел Гарсия Маркес, представителите на тази зодия могат да се отдадат на истинската си любов и да изживеят най-великите чувства с всяка частица на своето тяло. Само ако партньорът си заслужава и е също толкова отдаден. В противен случай ще се сблъскате с презрението на Скорпиона...

Снимка: Shutterstock

Най-очакваните романтични романи на 2020

Стрелец - Властелинът на пръстените

Едва ли има по-голям приключенец в зодиака от Стрелеца. Винаги готов да тръгне по нов път, да се впусне в нещо неизвестно и вълнуващо, дори и малко опасно. Стрелците са най-интересните и с тях всеки момент е неповторим, затова и всички обичат да са около тях. Ако сте чели "Властелинът на пръстените", ще си представите какъв е животът на представителите на тази зодия. Едно е сигурно - никога не им е скучно!

Козирог - Аз преди теб

Точно както историята в тази книга, след близката среща с Козирог вече нищо няма да е същото. Това са хора, които променят животи - могат да са безкрайно грижовни, отдадени, любящи и да посветят времето си на онези, които обичат. Козирозите са едни от най-добрите хора, които можете да привлечете към себе си, а следата, която оставят в душата ви, ще е за цял живот. Припомнете си този бестселър на Джоджо Мойс и ще разберете за какво говорим...

pixabay.com

Най-величествените библиотеки в света!

Водолей - Английският пациент

Също като главния герой в книгата на Майкъл Ондатджи, Водолеят е едно много интересно и енигматично същество. Той няма да бърза да ви сподели всичко за себе си, а за вас ще е повече от вълнуващо да разкривате малко по малко характера и душата му. Човек, който може да обича истински и много силно, при това завинаги. И човек, който в трудни моменти ще намира сила и утеха в любовта. Безценен човек, когото да имате до себе си, без съмнение.

Риби - Малкият принц

Няма друга книга, която да подхожда повече на тези нежни, деликатни и красиви души - Рибите. Също като Малкия принц, те избират да търсят и виждат доброто и красивото около себе си, да не правят злини и да помогнат винаги, когато могат. Обичат ли истински, те са верни докрай, така че можете да знаете, че имате добри приятели в тяхно лице. Онова, което Рибите трябва да пазят по-грижливо обаче, е сърцето си. Понякога са склонни да мислят, че всички са чисти по душа като тях и нерядко се разочароват.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща