Любопитно

Коя известна личност си според зодията?

07:56, June 05, 2020 | От Тереза Алексиева

                Коя известна личност си според зодията?

Дори не сте подозирали какво може да ви се падне

Всеки има право да не вярва в закономерностите на астрологията, както и да се чувства нелепо, когато преоткрива отново и отново (и отново) повтарящите се модели, присъщи за хората, родени под едно и също разположение на космическите тела.

Независимо дали сте фен на Айнщайн, на Никола Тесла или на вълшебната катерица Беатрис, вие със сигурност можете да си позволите гузното удоволствие да се подсмихнете под мустак, осъзнавайки чудовищната логика в нашите разсъждения на тема “Коя легендарна личност сте според зодията си?”.

Овен - Император Калигула

Гай Цезар Германик, останал в историята под името Калигула Лудия, е третият римски император, управлявал империята в периода от 37 до 41 г. Представителите на зодия Овен приличат на Калигула по два основни признака - те са силно надарени, обаятелни и обещаващи личности, които обаче в един момент обявяват себе си за божество, домашния си любимец - за сенатор, тръгват на военен поход и избиват няколко хиляди души - както от своите, така и от противниците.

Историците все още спорят дали Калигула е страдал от психическо заболяване или просто е бил тотално неразбран. Ако сте общували достатъчно често с представител на зодия Овен, то вие вероятно познавате този вид колебание твърде добре.

Photo by Ramy Kabalan on Unsplash

Какво ще ти се случи през юни?

Телец - Тараре Френски

Вие никога не сте чували за Тараре Френски, и това е първата му прилика с представителите на зодия телец - те са толкова избирателни в общуването си, че понякога сами не могат да открият себе си.

И все пак, нека ви просветлим. Тараре е небезизвестен французин, живял през 18-ти век и останал в историята с покъртителните си хранителни способности, ако бихме могли да ги наречем така. Като дете, Тараре има огромен апетит, а в юношеските си години вече може да изяде цял малък бик в рамките на един единствен ден.

В този период, родителите му го прогонват от дома, защото вече не могат да го изхранват и Тараре започва да обикаля Франция в компанията на група крадци и проститутки, просейки храна. По-късно, той става обект на поредица медицински експерименти, тестващи хранителния му капацитет. По време на експериментите, той изяжда наведнъж храна, предназначена за 15 души и поглъща цели змиорки, без дори да ги дъвче. Апетитът на Телеца е природна сила, съизмерима единствено с неговия инат. А комбинацията от двете често остава в тъмните страници на историята.

Photo by Estée Janssens on Unsplash

Какво издава датата, на която сте родени?

Близнаци - Бритни Спиърс

Във всеки представител на зодия Близнаци съществуват постоянно и едновременно две различни версии на Бритни Спиърс - кокетната фурия от 90-те и изтърбушената, психически нестабилна жена с обръсната глава, биеща хората с чадър от началото на новия век. Мислите, че това е невъзможно? Помислете отново.

Истината е, че там някъде - дълбоко в лабиринтите на Близнака - живее също така и една трета, различна Бритни. Тя е помъдряла, надскочила екзистенциалните си катаклизми, преоткрила есенцията на съществуването си и построила наново крехкия замък на менталната си устойчивост. Обикновено тази митична трета Бритни така и не вижда бял свят, съкрушена под натиска на останалите две, които се редуват през средно около четири минути.

Рак - Тити Папазов

Някои от вас могат да кажат, че Тити Папазов не е легендарен, но на никой няма да му пука. Освен на Тити Папазов. Той ще се разплаче. Единствената група от хора, която може безпроблемно да асимилира емоционалните състояния на небеизвестният баскетболен треньор и дори да емпатира на неговите изблици - това са представителите на зодия Рак.

За Раците емоциите са равни на идентичност, а драматизмът - на инстинкт. Неудържимият им вътрешен устрем към дъното на емоционалния тонус е почти вдъхновяващо в своята агония, а сензитивната им натура наскоро беше сериозно разклатена от въпроса “Кой трябва да придобие Левски?” - отборът и на самия Тити. В заключение можем да споделим конспиративната теория, че единствено Раците никога не са засегнати от профилактиката на топлата вода в столицата и страната. За тях винаги остава опцията да се къпят в топлината на сълзите си.

Защо булките носят цветя?

Лъв - Ким Чен Ун

Върховен лидер, вожд на нацията, тоталитарен предводител и маршал на народната армия с нездравословна фиксация върху безупречната си прическа? Не намирате ли тези съвпадения за твърде впечатляващи? Разбира се, севернокорейският лидер далеч не е първоизточникът на този модел; всъщност той не е нищо повече от вяла и неубедителна имитация. Защото всички знаем истината - Лъвът е създал Господ и му е заповядал да създаде света и всичко в него.

Желанието за контрол и доминация на представителите на зодия Лъв би могло да бъде утолено само по два начина - чрез разработка на собствена ядрена програма и чрез едноличен контрол над личния и публичния живот на поне 25 милиона души. Защото лъвът няма нищо против да постъпвате както намерите за добре, стига преди това да поискате писменото му разрешение. Два пъти. На колене.

Дева - Монк

Защо избираме художествен образ вместо реална личност? Защото, така или иначе, за Девите нищо от този свят не е достатъчно добро. Техният перфекционизъм смело надминава границите не само на общоприетото, а и на реално възможното, за да достигне до висини, достойни само и единствено за комедиен ситком с проблясъци на зловеща гениалност. Животът на Девата е една екселска таблица, един прецизен алгоритъм, една прилежно изгладена яка, една заплашителна акуратност и една пасивна агресия с потенциал за активизиране, нарастващ правопропорционално на несъвършенствата на околните.

В този ред на мисли - представителите на зодия Дева са единствените сред населението на земята, които са естествено защитени от разразилата се пандемия. Защо ли? Просто защото коронавирусът не е достатъчно съвършен, за да ги доближи.

Историята на любимата жена на Виктор Юго

Везни - Буда

Историческите сведения за личността на основателя на Будизма са доста спорни и оскъдни. И все пак, неговата философия ни оставя няколко мотива да го съпоставим с представителите на зодия Везни. В общи линии, тази философия звучи така:

Намери баланса. Обичай, но пусни на свобода. Имай граници, но допускай хората до себе си. Доверявай се, но не позволявай да те заблуждават. Прекарвай време със себе си, но също и с приятелите си. Върши нещата с мисъл за другите, но не пренебрегвай себе си.

С една дума - никога нямай никаква идея какво точно правиш и изобщо не се опитвай да имаш, защото няма смисъл. В края на деня, Везните са най-естествените и неподправени будисти във всички вселени.

Скорпион - Маркиз дьо Сад

Френският маркиз, писател и общественик е известен със своята креативност, със своята потайност, и с множеството си анонимно публикувани еротични текстове с, меко казано, специфичен характер. Представителите на зодия Скорпион, наред с маркиза, буквално са единствените живи същества, които могат безпроблемно и някак съвсем естествено да комбинират философските съждения с порнографията, удоволствието с фантазмите и духовното извисяване с откровеното и смело богохулство.

Добрата новина е, че под зловещата си черупка те често са едни нежни, деликатни и дори инфантилни мечтатели с добро сърце и отзивчива, емпатична душа. Лошата новина? Няма как да разберете това със сигурност. Поне не и от тях. Не и доброволно. Не и в този живот.

Кой филм си според зодията?

Стрелец - Христофор Колумб

Прекосяването на Атлантическия океан не е нищо повече от лежерна следобедна разходка пред блока за всеки уважаващ себе си представител на най-приключенската и свободолюбива зодия в зодиака.

Организирането на ежедневни изследователски експедиции в бурни морета, съпътствани с откриване на неизвестни острови и непознати континенти, са единственият начин да запазите симпатиите на Стрелеца повече от три дни. И под “повече от три дни”, разбирайте - максимум четири. Защото както Христофор Колумб, така и Стрелците знаят много добре - единственото по-лошо от смъртта, това е животът в скука и застой.

Козирог - Шопенхауер

Шопенхауер е германски философ и един от най-ярките представители на агресивния песимизъм, приложен към всички одушевени и неодушевени форми в необятния безсмислен космос.

Как Шопенхауер е еманация на Козирога? Той посвещава целия си живот на професионалните си занимания, и макар че има кратки заигравки с интимен характер, така и никога не поставя никое човешко същество над кариерата си. Кариера, която, в голямата си част се изразява в безразборно охулване на отделните нации, отделните исторически фигури, философски течения, морални и етични норми, културни схващания, традиции и човешки слабости.

В един етап от живота си, той е подсъдим за нанасяне на тежка телесна повреда на съседката си, която го възмущава с факта, че е глупава и шие на шивашка машина. Шопенхауер е егоцентричен скептик, мразещ всичко. Шопенхауер е работохолик, който не намира смисъл в нищо извън собствената си система от разбирания. Шопенхауер е Козирог. Не бъди като Шопенхауер, освен, ако не си Козирог и нямаш избор.

Photo by Guillaume M. on Unsplash

Нещата, в които сме най-добри спрямо възрастта ни

Водолей - Диоген

Диоген Синопски, останал в историята като Диоген Циника, е бил древногръцки философ, чийто живот е преминал в неприкрити гаври с всички заобикалящи го. Диоген e критикувал социалните норми и институциите, смятайки ги за корумпирани, безсмислени и изначално сбъркани. В знак на бунт към системата, той е живял в бъчва, мастурбирал е на публични места, хранил се е с боклуци от земята, и се е разхождал с лампа, твърдейки че “усилено търси поне един нормален човек.”

Казано накратко, Диоген е бил непримирим, невменяем и бездомен. Звучи ли ви като познат модел? Защото да си Водолей не е просто някакъв си случаен факт. Това е призванието да бъдеш възможно най-далеч от реалността и да си неизмеримо горд от това свое постижение.

Риби - Достоевски

В света на Рибите (както впрочем и на Достоевски), няма покой. Това са души, които преживяват перманентен катарзис и постоянни разтърсващи прозрения от дълбоката си връзка с Бога, всемира, провидението, космоса, земята, миналото, бъдещето и вселенската душа. Рибите се изкъртват, покъртват, преоткриват, гърчат и изпепеляват под силата на всемогъщото си въображение, придаващо един тайнствен и окултно-енигматичен ореол на всичко - от полъха на вятъра до мръсния чорап на килима.

Те са драматични, изкорубени, отрудени и очукани от съдбата, която е благосклонна към всички останали, а тях пече на дяволския огън на просветлението, далечно и недостъпно за жизнерадостните простосмъртни. За Рибите животът е Престъпление и наказание. Бесове. Дори, бихме могли да кажем, и Идиот.

Imasmi web loading