Красивите градчета в Европа, които трябва да видите! (1 част)

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

23 Юни 2017

Освен най-известните дестинации като Париж, Лондон, Рим, Барселона, Европа крие и доста красиви малки кътчета, които си заслужават да бъдат видени поне веднъж.

Днес ще ви покажем част от тях.

Манарола, Италия

Манарола е едно от известните градчета на Чинкуе Тере, с изключително красиви разноцветни къщи, които му придават неповторима атмосфера. Разположена е върху скалите на средиземноморския бряг. Известна е с прекрасното си вино. Много спокойно място, без коли, трафик и шумотевица.

Гармиш-Партенкирхен, Бавария, Германия

Очарователно планинско курортно градче в Бавария. Само на около 80 мин. с влак от Мюнхен. Някога е било разделено на 2 отделни града, но се обединява за Зимните олимпийски игри през 1936 г. Неповторим стил, исторически сгради и страхотна атмосфера. Заслужава си да се види.

Портри, Шотландия

Най-голямото градче на остров Скай. Пристанище, но и културен център с едва около 2500 души население. Страхотни барове, вкусна морска храна, спиращи дъха гледки. Намира се близо и до забележителности като Старецът от Стор, морската скала Kilt Rock и др.

Колмар, Франция

Датира от 9-ти век. Често наричат градчето Малката Венеция, заради каналите, които минават през града. Идеалното място, в което да усетите пълна наслада от прекрасните вина и вкусната храна. Усеща се и френското, и немското влияние. В града се пресичат няколко архитектурни стила.

Марсашлок, Малта

Смята се, че води началото си още от 900 г. пр. Хр. и е основан от финикийците. Това живописно градче е успяло да се спаси от модернистичния вид на повечето места. Най-вкусната и прясна риба може да опитате там. Има възможност да се разходите и по традиционните пазари в градчето. Освен старите романтични сгради, тук, атракция са и рибарските лодки, за които се смята, че са построени по финикийски образец.

Вижте още:

Най-романтичните кътчета в света! (1 част)

Най-романтичните кътчета в света! (2 част)

Куба Либре

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща