Любопитно

Криминалните романи, от които ще ви настръхне косата

13:05, January 19, 2018 | От New Me

                Криминалните романи, от които ще ви настръхне косата

Абсолютни шедьоври, които няма да оставите, докато не прочетете и последния ред...

Ако сте любители на криминалните романи и се чудите какво ново да прочетете или кой шедьовър в този жанр не сте чели отдавна и можете да разгърнете отново, ето няколко наистина добри предложения.

Те са толкова въздействащи и вълнуващи, така майсторски са написани, че не е изключено направо да смразят кръвта ви.

Вижте още: 10 книги, които трябва да прочетете поне веднъж

"Непознати във влака" (1950) - Патриша Хайсмит

Историята на двама мъже, които се срещат във влака и си "разменят" убийства. А перфектното убийство със сигурност е това, което човек с разсъдъка си извършва без мотив. Сюжетът е толкова силен, че великият Хичкок прави филм по книгата, който става тотален хит. 

Вижте още: Дърводелецът

"Шерлок Холмс" (1892 - 1927) - Артър Конан Дойл

Най-известният и вероятно най-обичаният детектив от криминалните романи. Неговите случаи са винаги заплетени и страшни, а логиката на особения детектив е винаги брилянтна. Компания му прави симпатичният д-р Уотсън. Потенциалът на персонажите е толкова голям, че филмите за тях се превръщат в хит, дори и в наши дни. 

"Убийството на Роджър Акройд" (1926) - Агата Кристи

Смята се, че този шедьовър на Агата Кристи е вдъхновен от зет й, който веднъж казал пред нея, че идеалният измислен престъпник би бил сходен с персонажа на д-р Уотсън. Заплетени човешки взаимоотношения и още по-заплетен криминален случай. Ако не сте чели тази книга, задължително го направете.

Вижте още: Търся си приятел

"10 малки негърчета" (1939) - Агата Кристи

И след като вече споменахме Агата Кристи, не можем да пропуснем един изключителен роман, а именно - "10 малки негърчета". До последно ще се чудите кой е убиецът, а невероятните обрати ще ви оставят без думи. И да споменем още един шедьовър на Кристи - "Убийство в "Ориент Експрес" - изобщо, почти всичко, написано от Агата Кристи, ще ви заплени и няма да можете да оставите книгата, преди да я изчетете цялата.

"Лудият от Бержерак" (1932) - Жорж Сименон

Едно от приключенията на Мегре. На път за приятен и спокоен уикенд в провинцията, вниманието му привлича странното поведение на един от пътниците във влака. Онова, което ще последва обаче, надминава всичко, което ще очаквате.

"Мизъри" (1987) - Стивън Кинг

На ръба с абсолютния ужас, този роман ще смрази кръвта ви, ще накара косата ви да настръхне.... общо взето, разбирате какво имаме предвид. Ако сте фенове на криминалните истории и можете смело да понесете ужасяващия сюжет в тази книга, значи задължително я прочетете.

Вижте още:

Между редовете: "С аромат на тютюн"

Забранената плът

Imasmi web loading