Кучето - най-добрият приятел на здравето ни

Автор: New Me

30 Август 2018

Кучетата често ги наричаме най-добрите приятели на хората. Учени решават да проследят кка домашните любимци ни влияят и изследванията показват, че ни правят по-щастливи, по-устойчиви, когато сме изправени пред стрес и физически по-здрави.

Кучетата "принуждават" собствениците си всеки ден да се раздвижват. По този начин се намалява рискът от преждевременна смърт на човек с до една трета. Също така изследователи от Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс, предполагат, че собствениците на кучета имат по-малък риск от сърдечни заболявания.

Защо? Трудно е да се установи причинно-следствена връзка между притежаването на куче и по-доброто здраве.

Най-важният фактор за начина на живот е физическата активност. Ако притежавате куче, трябва да правите поне два пъти на ден разходки. Нещо повече, няколко проучвания - включително един от Университета в Мисури в Колумбия и друг от калдонския университет в Обединеното кралство - установили, че възрастни на 60 и повече години се радват на по-добро здраве благодарение на ежедневните разходки на кучета. 

Кучетата могат да укрепят здравето ни не само като остареем, но и много, много по-рано от това - дори преди да сме още родени. Изследванията показват, че децата, чиито майки са били обградени от кучета по време на бременността, имат по-нисък риск от развитие на болести в ранна детска възраст.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща