Вдъхнови се

Лейди Даяна и нейната приказна сватба

10:18, July 29, 2019 | От New Me

                Лейди Даяна и нейната приказна сватба

На 29 юли тя каза "Да" на принц Чарлз. Колко ли пъти след това е съжалявала?

Дали приказната Лейди Даяна е знаела на 29 юли 1981 г. под какво слага подписа си? И дали много пъти след това е съжалявала? Смело можем да кажем да... Години по-късно ще определи този ден като "най-лошия ден" в живота си, а усещането - като "овца пред заколение". Пак години по-късно тя не излиза от сърцата на милиони по света и остава символ на светъл лъч надежда, прекършен без време и не без помощта на кралски сплетни. В онзи ден обаче вълнението е изписано на лицето й. Милиони следят церемонията по улиците или пред телевизора. Това е приказва, а хората имат нужда да вярват в приказки. Дори когато краят е трагичен. 

Чарлз и Даяна се запознават през 1977 г. Отношенията им се развиват три години по-късно, но с шеметна скорост. Само шест месеца след началото на връзката той й предлага брак. Какво ли е стояло зад това, след като по-късно става ясно, че са се виждали едва 13 пъти от началото на ухажването до сватбения ден?  В онзи момент обаче Даяна е завладяна от емоции и подготовка на големия ден. Знае до най-малката подробност как да изглежда сватбената й рокля, декорирана е с 10 000 перли, дори иска да й пришият малка подкова за късмет. Каква ирония...Стресът очевидно е бил повече от огромен, а и нали ви казахме за предусещането на Даяна, но в седмицата преди сватбата ханшът й се смалява с повече от 10 см. Дизайнерите успяват да се справят със ситуацията. Все пак е кралска сватба, която ще следи целият свят. 

И денят идва. Даяна пристига в катедралата, придружена от своя баща, слиза от каляската и в продължение на цели 3 минути и половина ходи по червената пътека. Следват я огромен шлейф, очите на стотици милиони зрители и гостите в катедралата.

По време на сватбения ритуал двамата млади нарушават части от традицията. Даяна пропуска частта от обета си, в която обещава да се "подчинява" на своя съпруг. Тази част е премахната по настояване на двойката и сякаш предвещава бъдещите им проблеми.

И тук започва краят на приказната част от историята. Чарлз и Даяна се сдобиват с две деца - Уилям и Хари.  Знаете натам какво се случва, съкращаваме историята. Разводът става факт на 28 август 1996 г.

Малко повече от година след това Даяна напуска този свят след катастрофа в парижки тунел. Освен нея загиват и мъжът, с когото тя има връзка по това време – египетският бизнесмен Доди ал Файед. Загива и шофьорът им Хенри Пол, който е посочен за виновник за катастрофата заради загуба на контрол над автомобила. Стотици различни версии се появяват, че Принцесата всъщност е убита.  Погребението й на 6 септември 1997-а събира пред телевизионните екрани около 2,5 милиарда души - с пъти повече отколкото сватбата от приказките десетилетие и половина по-рано.

Днес си спомняме сватбата й със смесени чувства - виждаме толкова обичаната Лейди Даяна, но от ума ни не излиза мисълта, че това ще се окаже "най-лошият ден" в живота й...

Imasmi web loading