Секс и любов

„Лошите“ навици, които засилват връзката

08:05, March 09, 2021 | От New Me

                „Лошите“ навици, които засилват връзката

Не им обръщайте гръб

Отдавна е отминало времето на стереотипите, когато само едни неща са правилни и работят за изграждането на стабилна връзка и здраво семейство. Епохите се менят, хората - също, а с тях и подходът, който трябва да имаме към половинката си.

Може би сте чували от родителите или бабите си, че тези неща са "лоши", но всъщност лекото преплитане на някои отричани някога навици във взаимоотношенията днес, могат да имат благотворен ефект върху връзките ви.

Скарванията

Тук не говорим за грозните сцени с обиди и крясъци, но конфликтите с партньора не са нещо, от което трябва да бягате постоянно. Напротив, те могат да ви помогнат да изчистите проблем във взаимоотношенията, така че от време на време са даже полезни.

Дистанцията

Може и да си има приказка, че "очи, които не се виждат, се забравят", но и тези, които непрекъснато се гледат, също не са от най-добрите варианти. Давайте си време и пространство един на друг. Не пренебрегвайте любимите си занимания и другите хора в живота си заради партньора. Именно този фин баланс, в който човекът до вас е приоритет, но не изхвърля от ежедневието ви семейството и приятелите, е разковничето към успешната връзка.

Photo by Daniel Schludi on Unsplash

50 велики цитата от книги

Егоизмът

Говорим за най-леката му и здравословна форма, когато не поставяте своите желания и цели на последно място, след тези на половинката, децата, родителите и всички останали. Това, което искате, е не по-малко важно от целите на партньора ви. Намерете начин да си помагате взаимно в постигането на приоритетите ви, като си разпределяте задълженията и отговорностите.

Ревността

Без да стигате до крайности, можете да напомняте на партньора си какво има до себе си. В нито един момент другият не трябва да мисли, че вие сте му вързани в кърпа и няма никакъв риск друг човек да ви оцени и пожелае. Нека от време на време има здравословна доза ревност във връзката ви - това ще е само в плюс.

Снимка: Shutterstock

Най-очакваните романтични романи на 2020

Външният вид

Това, че сте станали съпруг/съпруга или родител, съвсем не означава, че трябва да занемарите себе си, вида си и здравето си. Тренирайте, обръщайте си внимание, носете дрехи, които повдигат самочувствието ви, погрижете се за външността си. Когато вие се чувствате добре и излъчвате увереност, никой не би могъл да ви устои, особено половинката ви.

Без прекалени грижи

Не сте родител на партньора си, така че не го третирайте като малко дете. Да покажете грижа и обич е едно, но да се държите с половинката си като с полуидиот е съвсем друго. Така че оставяйте част от всекидневните избори на другия, без да се месите - какво ще облече, какво ще хапне или направи през деня - всеки е достатъчно голям, за да реши за себе си. Важното е да показвате грижа, когато е наистина необходима и вашият човек да знае, че в най-трудните моменти ще сте до него.

Imasmi web loading