Секс и любов

Любов или страст? Как да разберем

10:08, May 26, 2020 | От New Me

                Любов или страст? Как да разберем

Каква е разликата между сексуално привличане и истинска любов?

Къде се крие разликата, когато всичко се чувства толкова сходно в началото на връзката? Чувствате се ценен и обичан и не поставяте под съмнение истинските намерения на партньора си, въпреки че трябва.

По-долу е даден списък на разликите между любовта и страстта, които могат да ви помогнат да разберете какво вие и вашият партньор наистина искате един от друг:

Искате да прекарате цяла нощ в говорене
Двойка, заплетена от чиста сексуална страст, лесно може да стои цяла нощ и да се забавлява, но няма да е смислен разговор, който ги държи будни. Хората, които се обичат обаче, са също толкова заинтересовани от съзнанието на другия, колкото и в тялото му. Те могат да прекарат часове в разговора, като същевременно губят всякакво чувство за време. Дори ако не са съгласни за всичко, те все още са очаровани от ума на един друг.

Вашият партньор е вашето бягство
Истинската любов ви осигурява силно ниво на комфорт и защита, когато най-много се нуждаете от някой до вас. Ако можете да се обадите на партньора си по всяко време на деня и той е там, за да държи ръката ви през най-стресовите моменти от живота ви, явно той или тя се грижи за вас на по-дълбоко ниво, отколкото просто страст.

Не можете да спрете да мислите за другия
Със сигурност е вярно, че похотта може да окаже такъв ефект и върху нас, но ако сте привлечени от партньора си само по сексуален начин, определено няма да мечтаете за много други неща. Ако сте влюбени, няма да можете да махнете този човек от ума си и по-вероятно ще си мечтаете за множеството психически, както и за физическите качества, които притежават, а сексът няма да е основната точка на фокус.

Животът с тях е приключение
Най-хубавото на любовта е, че тя те повдига и ти дава удовлетворение. Животът е твърде кратък, за да го споделиш с токсичен човек, който не ти помага да растеш и да сбъднеш мечтите си. Това, че сте приключенски настроени не означава да пътувате в екстремни, животозастрашаващи пътувания; това просто означава споделяне на моменти с човек, който ви кара да се чувствате пълноценни. Така че дали това означава да се гушкате заедно и да гледате филм или далежите на плажа - просто не забравяйте да се забавлявате и да го правите заедно.

Искате да се срещнете с приятели и семейството си
Ако се интересувате един от друг само по сексуални причини, няма да ви пука много да се срещате с близките си. Все пак любовта означава, че искате да опознаете всичко, което трябва да знаете за партньора си. И със сигурност можете да научите много за някого, като се срещнете с хората от социалния му кръг. И ако връзката ви се развие на по-дълбоко ниво, техните приятели и семейството ще станат голяма част от живота ви. Ако това, което имате, е истинска любов, ще искате да изградите отношения и с приятелите и семейството му. Това е решаваща част от извеждането на връзката ви на следващото ниво.

Imasmi web loading