Вдъхнови се

Месалина: Между властта и разврата!

19:27, June 26, 2017 | От New Me

                Месалина: Между властта и разврата!

Безспорно, ако се замислим за най-скандалите и фатални жени в историята, на предни позиции ще излезе името на Валерия Месалина. Някои дори я наричат

Безспорно, ако се замислим за най-скандалните и фатални жени в историята, на предни позиции ще излезе името на Валерия Месалина. Някои дори я наричат „най-лошата съпруга в света”. Откъде обаче идва тази нейна лоша слава? Нека ви разкрием…

Валерия Месалина е третата съпруга на римския император Клавдий. Останала в историята обаче като абсолютна нимфоманка, водила изключително разточителен начин на живот и безкрайно алчна за власт.

Става съпруга на значително по-възрастния Клавдий в 38 г. сл. Хр. и ражда 2 деца – Британик и Октавия. Императорът обаче е баща само на едно от тях, и то – в най-добрия случай. Слуховете приписват бащинството на различни мъже – от предишния император – зловещия Калигула, на чиито събирания Месалина често присъствала, до роб-градинар в бащиния дом на младата жена.

Месалина използвала влиянието си върху императора и си осигурявала всякакви скъпи удоволствия. Дори най-малката й прищявка бивала задоволявана. Това обаче не укротило ненаситната Месалина.

Императрицата започнала скандални любовни афери. Тя не подбирала изобщо мъжете, които вкарвала в леглото си. От роби, през центуриони, влиятелни мъже, хора на изкуството и даже десетки случайни афери с непознати. Който й откажел, бивал убеждаван с жестоки методи. А който заплашел да я издаде, намирал бързо смъртта си.

Може би най-скандалният слух за ненаситния сексуален апетит на Месалина е свързан с нейното подвизаване в публичен дом. Тя сменяла една от работещите там жени, без да разкрива самоличността си, само и само да си достави нови сексуални изживявания.

Развратното поведение на Месалина обаче не продължило дълго. Тя имала неблагоразумието да планира свалянето от трона на собствения си съпруг. Смятала да издигне за император своя най-скъп любовник – Гай Силий. Даже двамата се венчали на тайна церемония.

Планът им претърпял грандиозен провал обаче. Той бил разкрит от приближен съветник на императора, а и войниците останали верни на Клавдий. Заговорниците били екзекутирани.

Въпреки краткия си живот и факта, че била императрица едва няколко години обаче, Месалина оставя солидна диря в историята. Като една от най-скандалните и фатални жени на всички времена.

Вижте още:

Любовта трудно съжителства със страха

Какво ще покаже Англия на Европейския съюз?

Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има мат'риал...

 

Imasmi web loading