Между редовете: Денят, в който изчезна

Автор: New Me

05 Февруари 2021

"Денят, в който изчезна" - една напрегната мистерия от първата до последната страница, е вече на българския пазар. 

Даян Чембърлейн е американска писателка, чието име от години оглавява класациите за най-продавани книги на „Ню Йорк Таймс“, „Съндей Таймс“ и „Ю Ес Ей Тудей“. Тя има зад гърба си 26 романа, преведени на повече от 20 езика. Една от най-известните й творби – „Денят, в който изчезна“, ще зарадва и българските читатели.  

Романът има над 60 хил. оценки в популярния литературен сайт Goodreads, а ревютата на книгата там са над 6 хил. Ето и за какво се разказва в нея... 

Седемнайсетгодишната Лиса Макферсън е виртуозна цигуларка с обещаващо бъдеще. Една зимна сутрин обаче каякът й е открит в ледените води на река Потомак, а тялото й така и не е намерено. Лиса изчезва безследно. По-малката й сестра Райли винаги е вярвала, че Лиса се е самоубила, потънала в депресия. Или поне това знае от родителите им. Двайсет и три години след инцидента, бащата на двете момичета умира и ненадейно изникват следи, които могат да пренапишат цялата история. Какво се е случило в действителност? Възможно ли е близките на Райли години наред да са пазили ужасна тайна?

Историята е майсторски разказана – сюжетът се развива от две различни гледни точки и дори времеви рамки, което го прави много динамичен. „Денят, в който изчезна“ носи нови обрати с всяка страница.  

Не пропускайте да се насладите на едно отлично четиво през уикенда.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща