Между редовете: Коко Шанел, кралицата на Париж

Автор: New Me

12 Февруари 2021

По време на Втората световна война, когато Вермахтът марширува по „Шан-з-Елизе", Коко Шанел се оказва в средите на Върховното командване на Райха в хотел „Риц". Заобиколена от врага, Шанел води собствена война срещу своя бизнес партньор, за да се пребори за пълния контрол върху парфюмерийната си компания.

Готова на всичко, за да постигне целите си и да спаси най-близкия си човек, тя се впуска в рискована шпионска афера, предрешила бъдещето й завинаги.

Легендарната модна дизайнерка Коко Шанел е почитана заради своя изтънчен стил – от емблематичната малка черна рокля и късата пола до опияняващия аромат на Chanel No 5. Провокативна, както в модата, така и в личния си живот, Коко бързо се превръща в идол за силните и независими жени в Европа и отвъд океана.

„Коко Шанел, кралицата на Париж" разкрива жената зад маската на славата – нейната история с всички върхове, слабости и страсти, но и нейните тайни.

Интригата в историята носи елементи на трилър, а създадената атмосфера в книгата "Коко Шанел, кралицата на Париж" дава на читателя обстоен поглед върху европейския елит по време на войната.

Още с излизането си през 2020-а, книгата е обявена за най-успешното пролетно издание на Amazon Kindle в категория исторически роман.

„Коко Шанел, кралицата на Париж" е исторически роман от най-висока класа", според „Пъблишърс Уийкли".

А от „Вог" споделят: „Бляскав роман за една от най-силните жени в историята!".

Авторката на книгата Памела Бинингс Юън има дългогодишна адвокатска практика в Хюстън, Тексас преди да се насочи към писателска кариера. В голямото й семейство тя е седмата, която поема по пътя на литературата. Памела е автор на седем романа. „Коко Шанел, кралицата на Париж" е първият от тях, преведен на български език, и ще ви разкрие малко известни факти от живота на неповторимата дизайнерка. И макар да е фикция, е базиран на действителни факти и внимателно проучване от страна на авторката.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща